Διεθνή

Βέμπερ: Πρέπει να δωθούν στην Oυκρανία πυρομαχικά το συντομότερο δυνατόν

Βέμπερ: Πρέπει να δωθούν στην Oυκρανία πυρομαχικά το συντομότερο δυνατόν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ έστειλε επιστολή προς την Πρόεδρο του ΕΚ, Ρομπέρτα Μέτσολα

H Oυκρανία χρειάζεται πυρομαχικά το συντομότερο δυνατόν τονίζει ο Επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ με επιστολή του προς την Πρόεδρο του ΕΚ, Ρομπέρτα Μέτσολα.

«Ενόψει της επείγουσας ανάγκης να βοηθηθεί η Ουκρανία στην πλήρωση των αποθεμάτων πυρομαχικών της, η Ομάδα του ΕΛΚ θα ήθελε να ζητήσει επείγουσα διαδικασία σύμφωνα με το άρθρο 163 του Κανονισμού του Κοινοβουλίου σχετικά με την πρόταση κανονισμού της Επιτροπής Νόμος για την υποστήριξη της παραγωγής πυρομαχικών», αναφέρει ο κ. Βέμπερ.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «η διαδικαστική ψηφοφορία επί αυτού του αιτήματος θα μπορούσε να διεξαχθεί την Τρίτη 9 Μαΐου, ενώ η ψηφοφορία επί της πρότασης θα μπορούσε να προγραμματιστεί για τη σύνοδο ολομέλειας του Μαΐου. Αυτό θα δώσει χρόνο στους εμπειρογνώμονές μας – ιδίως στα μέλη που επεξεργάζονται επί του παρόντος την πρόταση για μια ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανική ενίσχυση μέσω της κοινής πράξης περί προμηθειών – να αξιολογήσουν την πρόταση ASAP μετά τη συζήτηση στην ολομέλεια τη Δευτέρα 8 Μαΐου και την ανταλλαγή απόψεων που προβλέπεται στη Διάσκεψη Προέδρων, Πέμπτη 11 Μαΐου».

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ καταλήγει λέγοντας ότι «η Ουκρανία χρειάζεται πυρομαχικά το συντομότερο δυνατό! Πιστεύουμε ότι με αυτήν την προσέγγιση το Κοινοβούλιο μπορεί να ενεργήσει γρήγορα, σεβόμενος τα προνόμιά μας. Θα σας ήμουν ευγνώμων, εάν μπορούσατε να ανακοινώσετε αυτό το αίτημα κατά την έναρξη της συνόδου ολομέλειας του Μαΐου».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments