Διεθνή

Επίθεση με πέτρες στον Ιμάμογλου

Επίθεση με πέτρες στον Ιμάμογλου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Επίθεση με πέτρες δέχθηκε ο Εκρέμ Ιμάμογλου, υποψήφιος αντιπρόεδρος της Εθνικής Συμμαχίας των έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης, κατά την διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Ερζερούμ/Θεοδοσιούπολη του Πόντου. 

Επίθεση με πέτρες δέχθηκε ο Εκρέμ Ιμάμογλου, υποψήφιος αντιπρόεδρος της Εθνικής Συμμαχίας των έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης, κατά την διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Ερζερούμ/Θεοδοσιούπολη του Πόντου. Ο Ιμάμογλου χρειάστηκε να διακόψει την ομιλία του και φαίνεται ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο σοβαρότατου τραυματισμού.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Ερζερούμ, πολλοί άνθρωποι επιτέθηκαν με πέτρες στον Εκρέμ Ιμάμογλου, υποψήφιο αντιπρόεδρο της Εθνικής Συμμαχίας και δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου της Κωνσταντινούπολης.

Για να μπορέσουν να προστατεύσουν τον Ιμάμογλου, ο οποίος δέχθηκε επίθεση ενώ μιλούσε στο λεωφορείο του κόμματος, οι γύρω του προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν ομπρέλες ως ασπίδες. Μετά την κλιμάκωση του επεισοδίου, ο Ιμάμογλου δήλωσε: «Θα υποβάλω ποινική μήνυση εναντίον σας, τον Κυβερνήτη του Ερζερούμ, τον Δήμαρχο του Ερζερούμ», προσθέτοντας με νόημα ότι η αστυνομία στην περιοχή δεν έκανε το καθήκον της.

Ενώ το λεωφορείο προσπαθούσε να απομακρυνθεί από την περιοχή, η αστυνομία επενέβη με ειδικές δυνάμεις εναντίον όσων συνέχισαν την επίθεση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα επεισόδια τραυματίστηκαν τουλάχιστον 12 άτομα.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου φρόντισε να επικοινωνήσει τα συλλυπητήρια του και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Από την πλευρά της, η Μεράλ Ακσενέρ, πρόεδρος του Καλού Κόμματος, το οποίο είναι μέλος της αντιπολιτευτικής Εθνικής Συμμαχίας, μοιράστηκε το ακόλουθο μήνυμα στο Twitter, μετά την επίθεση στο Ερζερούμ:

«Όσοι προσπαθούν να εμποδίσουν την δημοκρατία με τα μέσα του κράτους πρέπει να το γνωρίζουν. Δεν μπορείς να σταματήσεις τη βούληση του λαού με μια πέτρα ή μια σφαίρα. Δεν μπορείτε να εκφοβίσετε έτσι τον αδερφό μου τον Εκρέμ, εμένα ή οποιοδήποτε μέλος της Εθνικής Συμμαχίας. Θα κερδίσουμε αυτές τις εκλογές! Και θα τις κερδίσουμε ήρεμα!».

Ένα άλλο εξέχον στέλεχος της Εθνικής Συμμαχίας, ο Πρόεδρος του κόμματος Ευτυχία, Τεμέλ Καραμολάογλου, σε μήνυμα που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του στο Twitter, ανέφερε: «Μεταφέρω τις καλύτερες ευχές μου στον κύριο Εκρέμ Ιμάμογλου και στους αξιότιμους πολίτες μας του Ερζερούμ για την άσχημη επίθεση που υπέστησαν. Καταδικάζουμε αυτούς που έκαναν αυτή την πρόκληση και τους διαχειριστές που έμειναν απαθείς! Θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας ήρεμα και αποφασιστικά!».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments