Πολιτική

Σκέρτσος: Δεν μπορούμε να συζητάμε με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη

Σκέρτσος: Δεν μπορούμε να συζητάμε με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

«Έτσι όπως είναι τα δεδομένα, αποκλείεται μία συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορούμε να συζητάμε με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος

«Έτσι όπως είναι τα δεδομένα, αποκλείεται μία συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορούμε να συζητάμε με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, σημειώνοντας, παράλληλα, πως «εικάζουμε πως ο Ανδρουλάκης θέλει τον εαυτό του πρωθυπουργό».

Ο Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στην εκπομπή «Live News», σημείωσε πως «εμείς θεωρούμε πως μέσα στα τέσσερα χρόνια κάναμε μία διαχείριση ως αυτοδύναμη κυβέρνηση, επαρκέστατη. Η χώρα αυτή τη στιγμή τρέχει με διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης, έχουμε 20% αύξηση στον κατώτατο μισθό, μειώσεις 50 φόρων, έχουμε πετύχει πολύ σημαντικά πράγματα στη διαχείριση της κρίσης, στα σύνορα, έχουμε ψηφιοποιήσει το κράτος. Έχουμε πετύχει πολλά στη δημόσια εκπαίδευση, τα οποία θα φανούν το επόμενο διάστημα», είπε αρχικά.

«Έχουμε κάνει και σοβαρές αστοχίες, αλλά δεν κρυφτήκαμε ποτέ από αυτές. Όποτε έγινε λάθος, στις πυρκαγιές, στις υποκλοπές, στα Τέμπη, ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός μετά την Μεταπολίτευση που βγαίνει, αναγνωρίζει και αναλαμβάνει την ευθύνη. Αυτό είναι κάτι που λείπει από την ελληνική πολιτική σκηνή, να μην κρύβονται. Οι προτάσεις της αντιπολίτευσης είναι προτάσεις που μας πάνε πίσω, με παλιές ιδέες. Από τον ΣΥΡΙΖΑ πρωτίστως ακούμε τα ίδια πράγματα, και το ΠΑΣΟΚ κάνει μία κριτική που αδικεί και το ίδιο. Θα έπρεπε να έχουμε μία πιο εποικοδομητική αντιπολίτευση», πρόσθεσε ο Ακης Σκέρτσος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η ΝΔ θέλει να διορθώσει τα λάθη και να προχωρήσει ώστε να επιτύχουμε καλύτερους στόχους. Συγκεκριμένα, ο κ. Σκέρτσος είπε πως πρέπει να γίνουν βήματα στις υπηρεσίες Υγείας, και των ορεινών περιοχών αλλά και των νησιών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες, λέγοντας πως τα πράγματα στη πολιτική δεν είναι απλά μαθηματικά και πως δεν έχει να κάνει με το να βγαίνουν τα κουκιά.

«Υπάρχουν δύο βασικά προβλήματα. Το ένα αφορά τα πρόσωπα και το άλλο το πρόγραμμα. Ο κ. Ανδρουλάκης θέτει ο ίδιος μία κόκκινη γραμμή. Λέει πως δεν συνεργάζεται με τον κ. Μητσοτάκη και θέλει κάποιον άλλον. Εικάζουμε πως θέλει τον εαυτό του ή κάποιον που δεν μας αποκαλύπτει.

Το κομμάτι των προγραμματικών συγκλίσεων είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Θα έχουμε κυβέρνηση η οποία θα κάνει διαχείριση αρνησικυριών, δηλαδή τη διαχείριση βέτο σε κρίσιμα ζητήματα. Λέμε πως θέλουμε ένα καλύτερο σύστημα στη Παιδεία, αλλά το ΠΑΣΟΚ έχει καταψηφίσει την αξιολόγηση των καθηγητών. Έχει καταψηφίσει κάτι που θα γίνει μεθαύριο, η ΠΙΖΑ, η οποία είναι πανελλήνιες εξετάσεις που γίνονται κάθε χρόνο και αξιολογούν τις γνώσεις που παίρνουν τα ελληνόπουλα στα σχολεία. Βλέποντας το αποτέλεσμα, μπορούμε να το βελτιώσουμε», είπε.

Και πρόσθεσε: «Το ΠΑΣΟΚ επειδή είναι διαχρονικά εξαρτημένο από τις πιο αναχρονιστικές συνδικαλιστικές ελίτ μέσα στο δημόσιο δεν μπορεί να ξεπεράσει αυτές τις αγκυλώσεις. Στην ουσία, έχει πει ”όχι” σε πολύ κρίσιμες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Καταψήφισε τη μεταρρύθμιση του ΕΦΚΑ. Έτσι όπως είναι τα δεδομένα αποκλείεται μία συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορούμε να συζητάμε με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη. Η χώρα για να πάει μπροστά χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση και χρειαζόμαστε δύο τετραετίες για να το κάνουμε αυτό. Ο Κ. Μητσοτάκης είναι ένας έντιμος πολιτικός».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments