Global News

BBC: Η μεγαλύτερη ρωσική επίθεση με drone καμικάζι κατά της Ουκρανίας

BBC: Η μεγαλύτερη ρωσική επίθεση με drone καμικάζι κατά της Ουκρανίας

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Η Ρωσία εξαπέλυσε ένα νέο κύμα επιδρομών με drone και πυραύλους κατά της Ουκρανίας, οι οποίες οδήγησαν σε εκρήξεις κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Κίεβο.

Οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν σε όλη την Ουκρανία καθώς ο δήμαρχος του Κιέβου Β. Κλίτσκο δήλωσε ότι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν σε αυτό που αποκαλείται η «μεγαλύτερη» επίθεση με drone καμικάζι μέχρι στιγμής. Ένα άτομο σκοτώθηκε στην επίθεση στην περιοχή της νότιας Οδησσού και ο Ερυθρός Σταυρός της Ουκρανίας είπε ότι η αποθήκη του χτυπήθηκε. Η επίθεση σηματοδότησε την τέταρτη επίθεση σε οκτώ ημέρες στο Κίεβο και αυτό συνέβη μόλις 24 ώρες πριν η Ρωσία γιορτάσει την Ημέρα της Νίκης.

Η ετήσια αργία τιμά τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί της Ναζιστικής Γερμανίας κατά τον Β  Παγκόσμιο Πόλεμο, μια σύγκρουση την οποία το Κρεμλίνο προσπάθησε αβάσιμα να παραλληλίσει με το έπος του 1945. Μετά από μια παύση στις ρωσικές επιθέσεις σε πολιτικούς στόχους τους τελευταίους μήνες, όπου το Κίεβο πέρασε μέρες χωρίς επίθεση, η Μόσχα έχει εντείνει τις αεροπορικές της επιδρομές την περασμένη εβδομάδα εν όψει μιας ευρέως αναμενόμενης ουκρανικής αντεπίθεσης. Ο ουκρανικός στρατός αναφέρει ότι οι τελευταίες ρωσικές επιδρομές – οι οποίες διήρκεσαν για περισσότερες από τέσσερις ώρες και ξεκίνησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα – είδαν ιρανικά drones καμικάζι Shahed να σωρεύονται σε όλη τη χώρα.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Κλίτσκο δήλωσε ότι σχεδόν 60 μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν εκτοξευθεί από τη Ρωσία, χαρακτηρίζοντάς την ως τη «μεγαλύτερη» τέτοια επίθεση μέχρι στιγμής και πρόσθεσε ότι και τα 36 drones καταστράφηκαν πάνω από το Κίεβο, αλλά πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από πτώση συντριμμιών από drones που κατέρριψαν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments