Διεθνή

Αλλαγή σε πιο “ελευθεριακό σύνταγμα” θέλει ο Ερντογάν αν κερδίσει τις εκλογές

Αλλαγή σε πιο “ελευθεριακό σύνταγμα” θέλει ο Ερντογάν αν κερδίσει τις εκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Στο παρελθόν έχει επανηλλειμένα δηλώσει ότι το σύγχρονο σύστημα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας είναι αυτό στον οποίο οφείλονται τα δεινά της Τουρκίας, οπότε η παραπάνω δήλωση για επικείμενη αλλαγή του συντάγματος της Τουρκίας, φέρει ιδιαίτερη βαρύτητα.

“Θέλουμε να φτιάξουμε ένα ελευθεριακό σύνταγμα. Θέλουμε να φέρουμε την Τουρκία σε ένα πολιτικό σύνταγμα που ετοιμάστηκε από το χέρι μιας εθνικής βούλησης. Αυτό το θέμα θα το θέσουμε μετά τις εκλογές”, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στην 155η επέτειο της Προεδρίας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

“Έκαναν την Τουρκία να χάσει τόσο χρόνο που δεν έχουμε ούτε στιγμή να χάσουμε, δεν έχουμε τη δύναμη”, δήλωσε ο Ερντογάν.

“Ανεβάσαμε τα πρότυπα της δημοκρατίας μας. Κάναμε ένα σημαντικό βήμα για να σώσουμε το δικαστικό σώμα από τις αντιπαραθέσεις που είχε στο παρελθόν. Η σκιά του FETO, που κάποτε έπεσε πάνω στο δικαστικό μας σώμα, μας έχει στεναχωρήσει όλους. Ξεκινήσαμε μια νέα εποχή καθαρίζοντας το FETO από το δικαστικό σώμα”, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στην εκκαθάριση που πραγματοποιήθηκε ενάντια σε υποστηρικτές του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, με αφορμή το υποτιθέμενο πραξικόπημα του 2016.

“Ό,τι κι αν έχει γίνει σε αυτή τη χώρα τα τελευταία 21 χρόνια, υπάρχει μια προσπάθεια να καλύψουμε τις αιωνόβιες ελλείψεις μας στη δημοκρατία και την ανάπτυξη”, είπε ο Ερντογάν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments