Πολιτική

Άδωνις: Υποχρεωτική η κοστολόγηση των προεκλογικών προγραμμάτων

Άδωνις: Υποχρεωτική η κοστολόγηση των προεκλογικών προγραμμάτων

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Για τα θέματα της προεκλογικής πολιτικής επικαιρότητας μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ1, σήμερα το πρωί.

Για τα θέματα της προεκλογικής πολιτικής επικαιρότητας μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ1, σήμερα το πρωί.

«Νέο μνημόνιο φέρνει το πρόγραμμα Σύριζα»

Αναφορικά με την κοστολόγηση προεκλογικών προγραμμάτων, ο Άδωνις τόνισε πως, αν η Νέα Δημοκρατία επανεκλεγεί στην διακυβέρνηση της Χώρας, θα φέρει νόμο για την υποχρεωτική κοστολόγηση των προεκλογικών προγραμμάτων των πολιτικών κομμάτων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. «Στην Ολλανδία συμβαίνει ήδη αυτό, με νόμο του κράτους», πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης και πρότεινε στον Σύριζα να πάνε αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων, ΝΔ και Σύριζα, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για κοστολόγηση των προγραμμάτων τους. «Το πρόγραμμα Σύριζα σημαίνει νέο μνημόνιο, φέρνει μνημόνιο στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα του Σύριζα είναι ένα άλλο Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης».

«Προτιμησιακό δικαίωμα υπάρχει μόνο πριν από την πώληση του δανείου»

Σχετικά με το προτιμησιακό δικαίωμα, για το οποίο ανέκυψε ζήτημα κατά την διάρκεια της συζήτησης, ο υπουργός τόνισε πως «προτιμησιακό δικαίωμα υπάρχει στην Κύπρο, αλλά πριν πωληθούν τα δάνεια στα funds, όχι μετά την πώλησή τους. Αυτό οφείλεται στο ότι το fund έχει αγοράσει το δάνειο χωρίς προτιμησιακό δικαίωμα. Άρα, αν προστεθεί αυτό το δικαίωμα εκ των υστέρων, ακυρώνεται όλη η πώληση και εν συνεχεία, υπάρχει η δυνατότητα προσφυγής σε διεθνή δικαστήρια, όπου το fund θα δικαιωθεί και αυτό θα είναι οικονομικά καταστροφικό για την Χώρα που πουλάει το δάνειο. Έτσι, λοιπόν, αν πουλήσει τώρα ο Σύριζα, αυτό θα είναι μια καταστροφή για την Χώρα. Προσωπικά είχα προτείνει στον κ. Τσακαλώτο το προτιμησιακό δικαίωμα, αλλά πριν πουλήσει, όχι αφότου θα πουλήσει. Και είναι χυδαίο να παίζει ένα κόμμα ή ένας πολιτικός με τον πόνο των ανθρώπων που τους παίρνουν τα σπίτια. Δεν υπάρχει άλλος χώρος για ψέματα, για λαϊκισμό».

«Εταιρείες ενέργειας: Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να είναι ο πιστότερος υπηρέτης του μεγάλου κεφαλαίου»

Εν συνεχεία, ο Α. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην πρόταση του Σύριζα για τις εταιρείες ενέργειας. Συγκεκριμένα είπε ότι «ο Σύριζα υποστηρίζει ότι θα πάρει 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τις εταιρείες ενέργειας. Όμως ο Σύριζα δεν κάνει έναν λογαριασμό και μία πρόταση ανά εταιρεία, αλλά λέει έναν αριθμό στον αέρα, χωρίς συγκεκριμένες αναφορές σε συγκεκριμένες εταιρείες. Η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να μας πει πόσος είναι ο λογαριασμός που κάνει ανά εταιρεία και μετά, να κάνουμε μία συνολική πρόσθεση για να βγει το άθροισμα. Αλλιώς, ο Σύριζα υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών ενέργειας, όπως έπραξε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ήταν ο πρωθυπουργός που υπηρέτησε, περισσότερο από κάθε άλλον πρωθυπουργό, τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών. Άλλο εφαρμοσμένη πολιτική, άλλο ψέμα».

«Ο Τσίπρας δεν είναι πια υποψήφιος πρωθυπουργός»

Σε ό, τι αφορά τις επερχόμενες εκλογές, αναφέρθηκε από τον Άδωνι ότι σε αυτές τις εκλογές υπάρχει μόνον ένας υποψήφιος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν έχουμε υποψηφίους πρωθυπουργούς Μητσοτάκη και Τσίπα. Έχουμε μόνο Μητσοτάκη», υπογράμμισε ο Α. Γεωργιάδης. Στην αρχή, ο Αλ. Τσίπρας πρότεινε συγκυβέρνηση Σύριζα, ΠΑΣΟΚ και Μέρα25, αλλά η «Δήμητρα» του Βαρουφάκη οδήγησε τον πρόεδρο του Σύριζα να μην ζητά συνεργασία με το Μέρα25. Στη συνέχεια, ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης είπε το γνωστό «ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας» για πρωθυπουργός. Άρα, δεν είναι πραγματικά υποψήφιος για πρωθυπουργός ο κ. Αλέξης Τσίπρας. «Αυτό είναι τελείως πρωτοφανές», είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις.

Τέλος, ο ‘Άδωνις ανέφερε ακόμη τα εξής:

  • «Τα funds, ως ιδιοκτήτες των δανείων, απαγορεύεται να κάνουν οποιοδήποτε πλειστηριασμό. Οι servicers χειρίζονται τα δάνεια, αυτοί μπορούν να κάνουν πλειστηριασμό. Οι servicers δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα επί Αλέξη Τσίπρα και Ευκλείδη Τσακαλώτου».
  • «Ως προς τα κέρδη των τραπεζών, αυτά δεν είναι 3,4 δισεκατομμύρια, αυτά δεν είναι μόνιμα κέρδη, αλλά 2, 3 δισεκατομμύρια είναι τα κέρδη που προέρχονται άπαξ. Άρα, κάνουν λάθος όσοι σχεδιάζουν να επιβάλλουν φόρους στα κέρδη των τραπεζών 3,4 δισεκατομμύρια, γιατί τα μόνιμα κέρδη είναι 2,3 δισεκατομμύρια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments