Διεθνή

Τουρκία: Μήνυμα Κιλιτσντάρογλου προς την Ελλάδα πριν τις κάλπες

Τουρκία: Μήνυμα Κιλιτσντάρογλου προς την Ελλάδα πριν τις κάλπες

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

"Στην Τουρκία θα φέρουμε, με την πραγματική έννοια, την δημοκρατία και την ειρήνη",  είναι το μήνυμα του υποψηφίου για την τουρκική προεδρία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες στη γειτονική χώρα.

“Στην Τουρκία θα φέρουμε, με την πραγματική έννοια, την δημοκρατία και την ειρήνη”,  είναι το μήνυμα του υποψηφίου για την τουρκική προεδρία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες στη γειτονική χώρα.

Εστιάζει στη βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα που σημαίνει αποφυγή προκλητικών ενεργειών και πόλωσης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος σημείωσε πως “θέλουμε τις σχέσεις μας με την Ελλάδα να τις αναπτύξουμε με φιλικό τρόπο. Αυτό είναι μια από τις μεγαλύτερες επιθυμίες μας. Άλλωστε έχουμε κοινό πολιτισμό, κοινά τραγούδια, κοινές αναμνήσεις και πρέπει αυτά να αναπτύξουμε”.

Ανέφερε επίσης ότι επιθυμεί να μετατραπεί το Αιγαίο Πέλαγος, σε περιοχή ειρήνης, όπως συνέβη την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών ο Ισμαήλ Τζέμ.

Όσον αφορά τις εικόνες του ιδίου να φορά σε προεκλογική συγκέντρωση αλεξίσφαιρο γιλέκο, είπε πως “δεν φοβάμαι, όμως είμαι υποχρεωμένος να εξασφαλίσω την ασφάλεια μου. Υπήρχαν διάφορες πληροφορίες και μου ζητήθηκε να φορέσω αλεξίσφαιρο. Δεν θέλησα να τους δυσαρεστήσω και το φόρεσα”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments