Πολιτική

Βελόπουλος: Στο όριο του 3%

Βελόπουλος: Στο όριο του 3%

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Το εν λόγω ενδεχόμενο καταγράφεται πλέον σε δημοσκοπήσεις, που έρχονται στην επιφάνεια ελάχιστες ημέρες πριν από τις εκλογές, και ενισχύεται από τις κινήσεις συσπείρωσης στην βάση της Νέας Δημοκρατίας και την εκλογική δυναμική που φαίνεται ότι καταγράφει η δυναμικά ανερχόμενη «Νίκη»

Στον χώρο των λεγόμενων «μικρών κομμάτων» η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου βρίσκεται πια αντιμέτωπη με το πιθανό ενδεχόμενο της αποτυχίας σε μια νέα κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Το εν λόγω ενδεχόμενο καταγράφεται πλέον σε δημοσκοπήσεις, που έρχονται στην επιφάνεια ελάχιστες ημέρες πριν από τις εκλογές, και ενισχύεται από τις κινήσεις συσπείρωσης στην βάση της Νέας Δημοκρατίας και την εκλογική δυναμική που φαίνεται ότι καταγράφει η δυναμικά ανερχόμενη «Νίκη». Πράγματι, στην πιο πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών «Rass», η οποία διενεργήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, η Ελληνική Λύση δεν υπερβαίνει το 2,7%, ενώ, σύμφωνα με προηγούμενη έρευνα της Metron Analysis, η οποία έγινε για λογαριασμό του Mega, το προσωποπαγές κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου μένει και πάλι εκτός Βουλής, συγκεντρώνοντας μόλις 2,8%.

Μπροστά σε αυτά τα νέα δεδομένα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης προτιμά να καταφεύγει σε δικαιολογίες και σε σχήματα περί μηντιακής ολιγαρχίας και επικοινωνιακών ελίτ. Αυτό όμως που καταγράφεται ως αντικειμενική εξέλιξη είναι αναντίρρητο: η Ελληνική Λύση κινείται στην άκρως επικίνδυνη ζώνης του κοινοβουλευτικού αποκλεισμού, μόλις πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές. Η εν λόγω εξέλιξη δεν είναι, βέβαια, ξεκομμένη από τις μεθοδικές προσπάθειες που καταβάλλει, όλο το τελευταίο διάστημα, το κυβερνών, κεντροδεξιό κόμμα. Με την συσπείρωση της εκλογικής βάσης να φθάνει στο 70%, η Νέα Δημοκρατία κινείται αποφασιστικά έτσι ώστε να ενώσει την κοινωνική της βάση γύρω από τον κρίσιμο αγώνα της προσεχούς Κυριακής. Η προσπάθεια έχει ως αποδέκτες και ψηφοφόρους, οι οποίοι κινούνται στα δεξιά του κόμματος.

Εκτός αυτού, όμως, άμεσος εκλογικός και πολιτικός ανταγωνιστής της Ελληνικής Λύσης είναι πλέον το κόμμα «Νίκη» υπό την προεδρία του Βασίλη Νατσιού. Είναι ένας εθνοκεντρικός κομματικός φορέας, στην θεματολογία του οποίου δεσπόζουν τα εθνικά θέματα και οι συνεχείς ορθόδοξες αναφορές. Η «Νίκη» περιγράφεται συχνά από αναλυτές και δημοσιογράφους ως η πιθανή έκπληξη των εκλογών που πλησιάζουν. Το νεοπαγές κόμμα έχει ψηλά στη ατζέντα του την Συνθήκη των Πρεσπών και – συνολικά – το ονοματολογικό ζήτημα της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς και εκκλησιαστικά και θρησκευτικά θέματα, δεδομένης μάλιστα της στράτευσης μέσα από αυτό στελεχών που διατηρούν στενές σχέσεις με την οικογένεια του Αγίου Παισίου. Έχοντας επίγνωση των απειλών αυτών για την Ελληνική Λύση, ο Κυριάκος Βελόπουλος δίνει σκληρό αγώνα, προκειμένου να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική επιβίωσή του, αν και αυτή έχει ήδη τεθεί υπό αμφισβήτηση, εξέλιξη η οποία είναι δύσκολο να αντιστραφεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments