Πολιτική

Το «γαλάζιο στοίχημα» του Μητσοτάκη στην Κρήτη

Το «γαλάζιο στοίχημα» του Μητσοτάκη στην Κρήτη

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Στο προσωπικό στοίχημα που έχει βάλει στην Κρήτη  για την τρέχουσα εκλογική περίοδο αναφέρθηκε χθες το βράδυ από το κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο προσωπικό στοίχημα που έχει βάλει στην Κρήτη  για την τρέχουσα εκλογική περίοδο αναφέρθηκε χθες το βράδυ από το κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Είχε προηγηθεί η αρχή της προεκλογικής εκστρατείας στα Χανιά, με την ανοιχτή συγκέντρωση στον γενέθλιο τόπο του πατέρα του. Στόχος είναι σταθερά η μεγάλη επικράτηση της κυβερνώσας παράταξης στο μεγάλο νησί.

«Θέλω να κερδίσω ένα στοίχημα που έχουμε βάλει όλοι μαζί, να ντυθεί όλη η Κρήτη στα γαλάζια την 21η Μαΐου. Όλη η χώρα να είναι μπλε, στα χρώματα της πατρίδας και της παράταξης για την αυτοδύναμη Ελλάδα και την αυτοδύναμη δημοκρατία», υποστήριξη  χθες από το Ηράκλειο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Το στοίχημα του πρωθυπουργού αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία αν ληφθεί υπ’ όψη η μεγάλη νίκη που σημείωσε στον Νομό Ηρακλείου το 2019 ο Σύριζα, συγκεντρώνοντας 43% έναντι 30% του κυβερνώντος κόμματος. Η μείωση της διαφοράς θα πρέπει να θεωρείται ως δεδομένη, αφού από την συγκεκριμένη πόλη της Κρήτης το γέννημα – θρέμμα του Ηρακλείου Νίκος Ανδρουλάκης.

«Πάμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω, θέλουμε καλύτερες αμοιβές ή περικοπές, θέλουμε σύνορα ασφαλή ή σύνορα ανοιχτά σε κάθε απειλή. Με λίγα λόγια θέλουμε Μητσοτάκη ή Τσίπρα. Αυτό είναι το δίλημμα των εκλογών», είπε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο Ηράκλειο, καλώντας και πάλι τους ψηφοφόρους να αναλογιστούν, να κρίνουν και να συγκρίνουν το κυβερνητικό έργο και το πρόγραμμα της ΝΔ με τα «έργα και τις ημέρες» του Σύριζα κατά την περίοδο 2015 – 2019.

«Ο λαός θα πει όχι σε δεύτερη φορά στη συμφορά, αλλά θα δώσει δεύτερη εντολή στην προκοπή», είπε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι «τη μέρα που θα γιόρταζε μαζί μας και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υποσχόμαστε τη γιορτή της δημοκρατίας και θέλουμε την πρωτιά σε όλους του νομούς μας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε μνεία στο κυβερνητικό έργο της γαλάζιας διακυβέρνησης, υπογραμμίζοντας τις έκτακτες συνθήκες της τετραετίας και υπενθυμίζοντας πως οι δεσμεύσεις ήταν πάντοτε στην κορυφή των κυβερνητικών προτεραιοτήτων.

Και από το Ηράκλειο της Κρήτης η οικονομία τέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής αλλά και της κριτικής του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από τους συνταξιούχους να στείλουν το λογαριασμό οι συνταξιούχοι σε αυτούς που τους μείωσαν τις συντάξεις με το “Νόμο Κατρούγκαλου”, ενώ κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι αρνείται να κοστολογηθεί το πρόγραμμα του και έκανε λόγο για “λεφτόδεντρα”, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πείσει το λαό “να γυρίσει στα δικά του ερείπια”. “Ο κ.Τσίπρας όμως θα μείνει μόνος του βυθισμένος στην υποκρισία του” είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Στο επίκεντρο της κριτικής του πρωθυπουργού μπήκε και ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε αντίθεση με την εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ, στην οποία έτεινε εκ νέου χείρα φιλίας.  Κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι παρελθοντολογεί και διεξάγει μονομέτωπο αγώνα εναντίον του, αλλά η «βάση» του ΠΑΣΟΚ συμπορεύθηκε με τη ΝΔ στην πάλη εναντίον του λαϊκισμού. “Δεν βλέπουν το ποτήρι άδειο ή σπασμένο όπως τους λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, και αρνούνται να γίνουν παρακολούθημα εκείνου που ήταν μέχρι χτες ο αντίπαλός τους. Η θέση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ δεν είναι με τον λαϊκισμό”, κατέληξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments