Πολιτική

Νέα ισχυρή εντολή διακυβέρνησης στον Κυρ. Μητσοτάκη

Νέα ισχυρή εντολή διακυβέρνησης στον Κυρ. Μητσοτάκη

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

«Η κυβέρνηση μπόρεσε, παρά τις αναντίρρητες δυσκολίες, να αναχαιτίσει τον τουρκικό αναθεωρητισμό και επεκτατισμό, να κρατήσει την Ελλάδα όρθια μέσα σε συνθήκες πανδημίας, να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας και να ενισχύσει οικονομικά τις πιο ευάλωτες εισοδηματικά κοινωνικές ομάδες, ενώ ακρίβεια, πληθωρισμός και ενεργειακή κρίση αντιμετωπίζονται με στιβαρότητα και με διεθνώς αναγνωρισμένη αποτελεσματικότητα»

Ελάχιστα εικοσιτετράωρα πριν από τις κάλπες της Κυριακής, η απλή αναλογική δοκιμάζεται από τις πολιτικές εξελίξεις και δείχνει ότι φτάνει στα όριά της, υπονομεύοντας τις κατακτήσεις της πρώτης διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία χθες από τον Πειραιά να υπογραμμίσει την σημασία των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες δρομολογήθηκαν και υλοποιήθηκαν κατά την πρώτη τετραετία, εν όψει της επερχόμενης αναμέτρησης.

«Οι εκλογές οι οποίες έρχονται έχουν τεράστια σημασία όχι μόνο για την οικονομία, για την υγεία, για την παιδεία, για τις συντάξεις, αλλά έχουν τεράστια σημασία και για το τι θα γίνει στο μέτωπο της εξωτερικής πολιτικής. Προσωπικά ξέρω πολύ καλά πόσο δύσκολη ήταν η διαχείριση της Τουρκίας αυτά τα τέσσερα χρόνια. Εμείς, όμως, είμαστε αυτοί που κρατήσαμε τη χώρα ισχυρή, που επενδύσαμε στις Ένοπλες Δυνάμεις, που χτίσαμε συμμαχίες από τον Κόλπο μέχρι την Άπω Ανατολή και από την Ευρώπη μέχρι το Κογκρέσο», τόνισε χθες στους πολίτες του Πειραιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα επιτεύγματα έγιναν δυνατά μέσα σε συνθήκες σοβαρών κρίσεων. Η Τουρκία τροφοδότησε την ένταση στις σχέσεις της με την Ελλάδα στα πρώτα βήματα της κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη. Ακολούθησε η πανδημική κρίση και τα συναφή, αναγκαία μέτρα κοινωνικού αποκλεισμού. Πλέον, η Χώρα βιώνει τις ενεργειακές και οικονομικές συνέπειες του πολέμου που προκάλεσε η ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία.

Η κυβέρνηση μπόρεσε, παρά τις αναντίρρητες δυσκολίες, να αναχαιτίσει τον τουρκικό αναθεωρητισμό και επεκτατισμό, να κρατήσει την Ελλάδα όρθια μέσα σε συνθήκες πανδημίας, να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας και να ενισχύσει οικονομικά τις πιο ευάλωτες εισοδηματικά κοινωνικές ομάδες, ενώ ακρίβεια, πληθωρισμός και ενεργειακή κρίση αντιμετωπίζονται με στιβαρότητα και με διεθνώς αναγνωρισμένη αποτελεσματικότητα. Η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη εξασφάλισε τον διεθνή σεβασμό της Χώρας, πήρε πρωτοβουλίες στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανακούφιση των πολιτών από τις συνέπειες των αλλεπάλληλων ενεργειακών κρίσεων και έβαλε την Ελλάδα σε τροχιά οικονομικής ανάπτυξης, μετά την εποχή των μνημονίων και των αλλοπρόσαλλων επιλογών της κυβέρνησης Σύριζα.

Παράλληλα, η παρούσα κυβερνητική πλειοψηφία υπό την προεδρία του Κυρ. Μητσοτάκη προώθησε τον εκσυγχρονισμό υπηρεσιών και διαδικασιών του δημοσίου τομέα και προχώρησε δυναμικά στην διοικητική ψηφιοποίηση, βάζοντας τέρμα στο «χαρτοβασίλειο» του δημοσίου τομέα. Την Κυριακή, το διακύβευμα των εκλογών αποσαφηνίζεται ολοένα και περισσότερο. Οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να ενισχύσουν με καθαρή εντολή την Νέα Δημοκρατία και τον Κυρ. Μητσοτάκης. Η εντολή πρέπει να είναι ισχυρή, τέτοια που να εξασφαλίσει μια νέα τετραετία ουσιαστικής προόδου για τους Έλληνες.

Έχοντας επίγνωση της κρισιμότητας της εκλογικής αναμέτρηση, ο πρωθυπουργός τόνισε χθες: «Θα πρέπει οι πολίτες που θα ψηφίσουν την Κυριακή να αναλογιστούν ότι ψηφίζουν για κυβέρνηση και για Πρωθυπουργό που πρέπει να κρατήσει σταθερό και ασφαλές το σκάφος της χώρας σε ταραγμένα νερά και αυτό μπορεί να το εγγυηθεί μόνο η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη μας παράταξη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments