ΟΤΑ

Υλοποιούνται εμβληματικά έργα και υποδομές 12 εκατ. ευρώ στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου

Υλοποιούνται εμβληματικά έργα και υποδομές 12 εκατ. ευρώ στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου
Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής που ξεπερνά τα 12 εκτ. Ευρώ υλοποιούνται εμβληματικά έργα και υποδομές στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής που ξεπερνά τα 12 εκτ. Ευρώ υλοποιούνται εμβληματικά έργα και υποδομές στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Γ. Πατούλης: «Με την υποδειγματική συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου υλοποιούνται σημαντικά έργα και αναπλάσεις. Στόχος μας να γίνει το παραλιακό μέτωπο το ομορφότερο της Ευρώπης»

Επίσκεψη στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου πραγματοποίησε χθες, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, με στόχο την ενημέρωση και συζήτηση με την Δημοτική Αρχή, τους φορείς της πόλης αλλά και τους δημότες, για τις δράσεις και τις πολιτικές της Περιφέρειας Αττικής στην πόλη του Παλαιού Φαλήρου και ευρύτερα στην περιοχή.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του ο Γιώργος  Πατούλης, συναντήθηκε στο δημαρχείο με το Δήμαρχο Γιάννη  Φωστηρόπουλο, Αντιδημάρχους και στελέχη του δήμου προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης των έργων. Κατά την επίσκεψη του στο δημαρχείο πραγματοποιήθηκε και η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης του εμβληματικού έργου της «Ανακαίνισης του Πολιτιστικού Κέντρου του Φλοίσβου και της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου». Παρόντες στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης στον Πολυχώρο του Δημαρχείου ήταν εκτός από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο, ο Βουλευτής Β3 Νότιου Τομέα και πρώην δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Χρήστος Θεοδωρόπουλος, θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, επιτελικά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Παλαιού Φαλήρου καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος υποδεχόμενος τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, μίλησε για «μεγάλη ημέρα για το Παλαιό Φάληρο» καθώς «μέσα από την πολυδιάστατη και δημιουργική συνεργασία ανάμεσα στους ανθρώπους της Περιφέρειας και του Δήμου και με την συνδρομή όλων των λοιπών εμπλεκόμενων υπηρεσιών, ξεπεράσθηκαν τα όποια προβλήματα και το εμβληματικό έργο δρομολογείται» ενώ μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ακολουθεί η έναρξη διαδικασίας δημοπράτησης του έργου,

Προϋπολογισμού: 2.950.667,67€ (συμπ/νου Φ.Π.Α & αναθεώρησης). Ο Δήμαρχος εξέφρασε στον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη τις θερμές ευχαριστίες του για τη μέχρι τώρα συνεργασία, η οποία όπως ανέφερε έχει συμβάλει να υλοποιηθούν σημαντικά έργα και υποδομές στο δήμο.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης με αφορμή την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης και την επίσκεψή του στο δήμο Παλαιού Φαλήρου επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Η συνεργασία μας με το Δήμαρχο Γ. Φωστηρόπουλο και τα στελέχη του δήμου είναι υποδειγματική και συμβάλει στην υλοποίηση σημαντικών έργων και αναπλάσεων. Με σταθερά βήματα και με τη συνεργασία Κεντρικής Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης θα πετύχουμε σύντομα το στόχο μας, για να γίνει το παραλιακό μέτωπο το ομορφότερο της Ευρώπης. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι έχει πιστωθεί σε λογαριασμό της Περιφέρειας Αττικής (μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής) το ποσό των 104.365.469,57 €, τα οποία είχαν δοθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας, για την υλοποίηση της Α’ Φάσης του έργου της Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη καθώς τα χρήματα αυτά θα αξιοποιηθούν για την υλοποίηση νέων έργων που έχουν ήδη ενταχθεί στο σχεδιασμό και το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Η ανακαίνιση του Πολιτιστικού Κέντρου του Φλοίσβου και της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου, αποτελεί ένα ενδεικτικό παράδειγμα των εμβληματικών έργων που συμβάλλουμε να υλοποιηθούν στην περιοχή. Χαίρομαι που βρίσκεται αυτή τη σημαντική ημέρα κοντά μας, ο αγαπητός φίλος, πρώην δήμαρχος και νυν βουλευτής Διονύσης Χατζηδάκης ο οποίος έχει εργαστεί συστηματικά προκείμενου το συγκεκριμένο κτήριο που αποτελεί τοπόσημο για την περιοχή να μετατραπεί σε ένα δημοτικό πολιτιστικό πολυχώρο. Η περιοχή θα αναβαθμιστεί περαιτέρω και με το έργο της ανάπλασης της «Αθηναϊκής Ριβιέρας» που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης με δικαιούχους φορείς υλοποίησης την Περιφέρεια Αττικής και το ΤΑΙΠΕΔ και είναι προϋπολογισμού περίπου 25 εκατ. Ευρώ.

Μετά από 18 χρόνια αναμονής τον περασμένο χρόνο καταφέραμε με σκληρή δουλειά την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση της Οριοθέτησης και των έργων Διευθέτησης του ρέματος Πικροδάφνης το οποίο διατρέχει τέσσερεις δήμους. Εξέλιξη η οποία επιλύει σημαντικά προβλήματα για την καθημερινότητα των κατοίκων ιδίως πολεοδομικής φύσης αλλά και μπορεί πλέον να πραγματοποιηθεί και η ανάπλαση της παραρεμάτιας ζώνης. Επίσης κατασκευάσαμε μια από τις πλέον σύγχρονες πεζογέφυρές στην περιοχή του Φλοίσβου. Η κατασκευή της ήταν χρόνιο αίτημα των κατοίκων. Ταυτόχρονα βελτιώσαμε το οδικό δίκτυο και ενισχύσαμε τις κοινωνικές δομές της πόλης, ενώ συνεργαζόμαστε με το δήμο και σε ζητήματα που σχετίζονται με την πρόληψη υγείας και το προσυμπτωματικό έλεγχο. Περιφέρεια και Δήμος θα συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας και για το σύνολο των πολιτών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments