Πολιτική

Άδωνις: Εμείς η μεσαία τάξη

Άδωνις: Εμείς η μεσαία τάξη

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

Στην τοξική σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την μεσαία τάξη αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υπενθύμισε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι δεν πρέπει να υπάρχει μεσαία τάξη.

Στην τοξική σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την μεσαία τάξη αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υπενθύμισε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι δεν πρέπει να υπάρχει μεσαία τάξη.

Πράγματι, το ζήτημα είναι ιδεολογικό για τον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγετική του ελίτ. Είναι στελέχη και βουλευτές προερχόμενοι, όλοι, από την μαρξιστική παράδοση σκέψης, στο επίπεδο της οποίας οι λεγόμενες μεσαίες τάξεις (έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστημονικό δυναμικό…) δεν διακρίνονται για τις επαναστατικές τους τάσεις και βλέψεις, δεν αποβλέπουν στην ανατροπή του «συστήματος», το οποίο τόσο λοιδορεί ο «αντισυστημικός»¨ΣΥΡΙΖΑ. Προοπτικά, δε, οι άνθρωποι της μεσαίας τάξης κινούνται ιδεολογικά εγγύτερα προς την φιλελεύθερη ιδεολογία στα κεντρικά ζητήματα της οικονομίας και των διεθνών σχέσεων της Χώρας, γυρίζοντας την πολιτική πλάτη και στους σχηματισμούς του ριζοσπαστικού μαρξισμού, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου αντιδρά σε κάθε προσπάθεια ουσιαστικής κοινωνικής ανόδου όσων συγκροτούν, εισοδηματικά και ιδεολογικά, τις μεσαίες κοινωνικές ομάδες. Στο φαντασιακό του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει οπωσδήποτε, γιατί έτσι το θέλουν οι «γραφές» του μαρξισμού, να φτωχοποιηθούν και εκπέσουν ταξικά – κοινωνικά, να προλεταριοποιηθούν δηλαδή.

Καλλιεργώντας όμως τις φυσικές τους κλίσεις και την αξιοσύνη τους, οι άνθρωποι της μεσαίας τάξης διεκδικούν μια καλύτερη κοινωνική θέση και μεγαλύτερο μερίδιο από το σύνολο του παραγόμενου πλούτου. Εκπροσωπώντας ωστόσο το γκρίζο και το μίζερο στην πολιτική  ζωή της Χώρας, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να ακυρώσουν τα επαγγελματικά σχέδια της μεσαίας τάξης και ιδίως, των ελεύθερων επαγγελματιών, δηλαδή κάπου δύο εκατομμυρίων Ελλήνων.

Αυτήν την βαθιά αντικοινωνική θέση του ΣΥΡΙΖΑ την έχουν εκφράσει κατά το παρελθόν κορυφαία στελέχη και υπουργοί της αριστεράς. «Πιέσαμε την μεσαία τάξη», δήλωνε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την άνοιξη του 2019, λίγους μήνες πριν από την ήττα από την Νέα Δημοκρατία στις βουλευτικές εκλογές. Κάνοντας αυτοκριτική για τις φοροκαταιγίδες δύο συνεχόμενων ετών, ο υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε: «Έχουμε ζορίσει τα μεσαία στρώματα γιατί είχαμε αναλάβει δέσμευση για τα φτωχότερα στρώματα».

Την επαύριον των εκλογών του 2019, ο Παύλος Πολάκης υποστήριζε χυδαιολογώντας, κινούμενος στην ίδια πολιτική γραμμή, ότι οι εκλογές χάθηκαν λόγω της ασφυκτικής φορολογικής πίεσης που άσκησε η αριστερά στους ελεύθερους επαγγελματίες και στην μεσαία τάξη συνολικά.

Σήμερα, η απέχθεια προς τον σημερινό «κυρ – Παντελή», ο κόσμος των ελεύθερων επαγγελματιών, που συγκροτούν τον πυρήνα της σύγχρονης μεσαίας τάξης, βρίσκεται στο «στόχαστρο» όχι μόνον του Γιώργου Κατρούγκαλου, αλλά του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, όπως πρώτος έφερε στο φως ο Άδωνις Γεωργιάδης σε προχθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη. Ενδεχόμενη επαναφορά στον νόμο Κατρούγκαλου θα σημάνει, ανάμεσα στα άλλα, κρατήσεις 20% υπέρ του ΕΦΚΑ και 100% προκαταβολή φόρου. Κάτι τέτοιο θα είναι ένα νέο συντριπτικό χτύπημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες, μια νέα σφοδρή και απροκάλυπτη επίθεση προς την ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας, την μεσαία τάξη, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την προσπάθεια παλινόρθωσης της ιδεολογικής εμπάθειας της Αριστεράς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments