Αθλητισμός

ΑΕΚ: Αναστάτωση από τη συνεργασία του Παναθηναϊκού με τον Παπαδημητρίου

ΑΕΚ: Αναστάτωση από τη συνεργασία του Παναθηναϊκού με τον Παπαδημητρίου

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, αναλαμβάνοντας ένα πόστο που είχε μείνει «ορφανό» από το καλοκαίρι του 2021 στους «πράσινους», όταν και αποχώρησε ο Πιέρ Ντρεοσί από την ομάδα.

Ο 47χρονος Έλληνας ξεκίνησε την καριέρα του στην Ξάνθη, όπου, αφότου ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 2010 (όντας ήδη 14 χρόνια στην ομάδα), ανέλαβε τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή και παρέμεινε εκεί για μία ακόμη δεκαετία, κλείνοντας ουσιαστικά 24 χρόνια στον σύλλογο. Στην δική του περίοδο δημιουργήθηκε μία αρκετά καλή ομάδα, που είχε πολύ καλή παρουσία και διακρίσεις. Η Ξάνθη έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου τη σεζόν 2014-2015, όπου έχασε με 3-1 από τον Ολυμπιακό.

Παράλληλα, βγήκε και στην Ευρώπη, μόλις για τέταρτη φορά στην ιστορία της, αγωνιζόμενη στα προκριματικά του Europa League από τον δεύτερο γύρο, κερδίζοντας μάλιστα για πρώτη μία πρόκριση, αφού απέκλεισε σε διπλά παιχνίδια την Λίνφιλντ, αποκλειόμενη στην συνέχεια από την Σταντάρ Λιέγης. Επίσης, κατά τη δική του δεκαετία η Ξάνθη ανέδειξε ποδοσφαιριστές όπως ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος, ο Γιούρι Λοντίγκιν, ο Πέτρος Μάνταλος, ο Δημήτρης Γούτας, αλλά και ο Στράτος Σβάρνας ενώ ήρθαν στην ομάδα αρκετά καλοί παίκτες με μικρό κόστος, όπως ο Μαρκόφσκι (4η ακριβότερη πώληση στην ιστορία της ομάδας με 1 εκατ. ευρώ, στην Σέριφ), ο Γιουνές, ο Ζ. Ζίβκοβιτς και ο Γέντρισεκ.

Ολοκλήρωσε την παρουσία του στους Ακρίτες τον Σεπτέμβριο του 2020, αμέσως μετά δηλαδή τον υποβιβασμό της ομάδας στην δεύτερη εθνική κατηγορία.

Ακολούθησε στη συνέχεια ένα μικρό διάλειμμα, που δεν έφτασε ούτε το ένα έτος, αφού τον Μάρτιο του 2021 πήγε στην ΑΕΚ αναλαμβάνοντας τον ρόλο του διευθυντή των ακαδημιών.

Πηγή: gazzetta.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments