Διεθνή

Al Jazeera: Ιαπωνία: «Ακλόνητη αλληλεγγύη» στην Ουκρανία

Al Jazeera: Ιαπωνία: «Ακλόνητη αλληλεγγύη» στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: VALENTYN OGIRENKO | Συντελεστές: REUTERS

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα καταδίκασε τη Ρωσία και δεσμεύτηκε για «ακλόνητη αλληλεγγύη» προς την Ουκρανία

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα καταδίκασε τη Ρωσία και δεσμεύτηκε για «ακλόνητη αλληλεγγύη» προς την Ουκρανία σε μια ομιλία γεμάτη συμβολισμούς καταδικάζοντας τις προσπάθειες οπουδήποτε να αλλάξει το status quo με τη βία.

Μιλώντας με φόντο τον Θόλο της Ατομικής Βόμβας στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, τον τόπο της πρώτης επίθεσης με πυρηνικά όπλα στον κόσμο, ο Κισίντα είπε ότι η εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία έπληξε «τα ίδια τα θεμέλια της διεθνούς τάξης».

«Οπουδήποτε στον κόσμο, η προσπάθεια μονομερούς αλλαγής του status quo με τη βία δεν μπορεί ποτέ να γίνει αποδεκτή», είπε ο Κισίντα, σε μια ομιλία που σηματοδοτούσε την τελευταία ημέρα της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7).

«Η G7 θα προσπαθήσει να φέρει δίκαιη και διαρκή ειρήνη το συντομότερο δυνατό για την Ουκρανία».

Ο Κισίντα δήλωσε ότι η «αποστολή» της Ιαπωνίας ως υποδοχής της G7 θα είναι «να υποστηρίξει σταθερά την ελεύθερη και ανοιχτή διεθνή τάξη που βασίζεται στο κράτος δικαίου και να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε πλήρως την ειρήνη και την ευημερία».

Ένας μακροχρόνιος υποστηρικτής κατά των πυρηνικών όπλων που έχει οικογενειακές ρίζες στη Χιροσίμα, ο Κισίντα επανέλαβε τις εκκλήσεις για έναν κόσμο απαλλαγμένο από την απειλή του πυρηνικού πολέμου, δηλώνοντας: «Είμαστε όλοι πολίτες της Χιροσίμα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments