Πολιτική

Εκλογές 2023: Σαρωτική εκλογική νίκη της ΝΔ – Τα προπύργια που έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2023: Σαρωτική εκλογική νίκη της ΝΔ – Τα προπύργια που έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Δείτε τους χάρτες ΥΠΕΣ

Μία σαρωτική εκλογική νίκη της ΝΔ δείχνουν τα αποτελέσματα των εκλογών. Σε δεκάδες εκλογικές περιφέρειες η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι διψήφια και σε κάποιες περιπτώσεις η απόσταση είναι πάνω από 20 μονάδες.

Στη μόνη εκλογική περιφέρεια όπου δεν προηγείται η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή της Ροδόπης, στην οποία επικρατεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 35,33%. Και όπως φαίνεται, είναι και η μοναδική που κατάφερε να κρατήσει από τις εκλογές του 2019.

Η Νέα Δημοκρατία στις κάλπες της 21ης Μαϊού κατάφερε να κερδίσει αρκετά από τα προπύργια του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστική είναι άλλωστε η πρωτιά της γαλάζιας παράταξης στην Β’ Πειραιά, όπου νίκησε κατά κράτος το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά από 49 χρόνια. Το 2019, στις εθνικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία ήταν το δεύτερο κόμμα με 30,19%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συγκεντρώσει το 38,22%.

Τα άλλα προπύργια που έχασε απόψε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτά των περιφερειών της Β’ Δυτικής Αττικής, της Άρτας, της Αχαΐας, της Ηλείας, του Ρεθύμνου, των Χανίων, του  Ηρακλείου και του Λασιθίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments