Πολιτική

Μάντζος: «Καλούμε όλους τους προοδευτικούς πολίτες να χτίσουμε μαζί το Κίνημα της Αλήθειας»

Μάντζος: «Καλούμε όλους τους προοδευτικούς πολίτες να χτίσουμε μαζί το Κίνημα της Αλήθειας»

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

Ο Δ. Μάντζος έκανε λόγο για αισιοδοξία και δυναμισμό στη Χαριλάου Τρικούπη

Ο Δ. Μάντζος έκανε λόγο για αισιοδοξία και δυναμισμό στη Χαριλάου Τρικούπη μιλώντας στον ΣΚΑΙ, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι «κοιτάζουμε μπροστά, προς την ανάγκη ο τόπος να αποκτήσει επιτέλους μία ισχυρή, γνήσια, προοδευτική προγραμματική αντιπολίτευση, μία εναλλακτική θετική πρόταση δομημένη πάνω σε ρεαλιστικούς όρους διακυβέρνησης».

Επανέλαβε, παράλληλα, τους βασικούς άξονες του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για «ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα στηρίζει ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, δημόσιο σύστημα υγείας, υψηλής ποιότητας δημόσια παιδεία, κοινωνική ασφάλιση, ρύθμιση της αγοράς εργασίας, βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη και ένα ισχυρό κράτος δικαίου με ισχυρούς θεσμούς, με λογοδοσία και διαφάνεια στο κράτος».

«Αυτά όλα προϋποθέτουν αξιοπιστία και συνέπεια. Είναι δύο αρετές, που έλειψαν από την αξιωματική αντιπολίτευση τα προηγούμενα χρόνια», σημείωσε ο Δ. Μάντζος και συνέχισε:

«Εμείς απευθύνουμε ένα θετικό και αισιόδοξο κάλεσμα σε όλους τους δημοκράτες προοδευτικούς πολίτες, να χτίσουμε ξανά μαζί το Κίνημα της Αλήθειας, στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Το δικό μας κάλεσμα δεν είναι προς άλλες πολιτικές δυνάμεις, αλλά προς τους πολίτες. Εκείνοι καλούνται να ορθώσουν το ανάστημά τους, να πάρουν την ευθύνη στα χέρια τους και να δημιουργήσουν τις συνθήκες για την Ελλάδα του μέλλοντος, ενισχύοντας μια γνήσια προοδευτική εναλλακτική για τη διακυβέρνηση του τόπου».

Ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Μάντζος σημείωσε: «Διάβασα πολύ προσωπικά μια ανακοίνωση, η οποία έλεγε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι φταίνε οι άλλοι. Θα μπορούσαν, αντί τόσων πολλών λέξεων, να αρκεστούν στις λίγες λέξεις που χρησιμοποίησε ο κ. Γιώργος Τσίπρας σε μια ανάρτησή του, μιλώντας για μία αποδοκιμασία της παιδικής χαράς. Είναι ακριβώς αυτό που λέγαμε και εμείς προεκλογικά: οι ανερμάτιστες πολιτικές, οι ασυναρτησίες, το θόλωμα στη στρατηγική στόχευση, ο τυχοδιωκτισμός ως πυξίδα πολιτικής. Αυτά είναι που χαρακτήριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ».

Στόχος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής παραμένει, σύμφωνα με τον Δημήτρη Μάντζο, «η αλλαγή πολιτικού παραδείγματος μέσα από ένα πρόγραμμα αισιόδοξο, θετικό, μεταρρυθμιστικό για μια γνήσια προοδευτική εναλλακτική στην πατρίδα μας. Αυτή είναι η δική μας αποστολή: στο δρόμο προς τις επόμενες κάλπες να ανοίξουμε το προσκλητήριο μας ακόμη περισσότερο σε όλους τους δημοκράτες πολίτες για ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, μια ισχυρή Δημοκρατική Παράταξη».

Απαντώντας, τέλος, στον Θεόδωρο Δρίτσα που παρίστατο εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεοπτική εκπομπή, και είχε κάνει λόγο για έπαρση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ο Δ. Μάντζος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ακούσατε έπαρση από εμάς; Κρατήσατε όρθια, ως “χρυσοί” χορηγοί, μια κυβέρνηση που χαρακτηρίζεται από αδιαφάνεια, ευνοιοκρατία και προσβολές στο κράτος δικαίου. Δεν αναλάβατε ούτε την ελάχιστη ευθύνη και τη ρίχνετε στο ΠΑΣΟΚ; Μας είπατε ότι χρεοκοπήσαμε τη χώρα, τώρα μας λέτε ότι τη βάψαμε και μπλε; Τι άλλο θα κάνει αυτό το ΠΑΣΟΚ πια;».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments