Nέα της αγοράς

«Η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής δεν έχει φθάσει ακόμη στο τέλος της» είπε ο Νάγκελ

«Η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής δεν έχει φθάσει ακόμη στο τέλος της» είπε ο Νάγκελ
«Να είστε βέβαιοι ότι δεν θα τα παρατήσω μέχρι να αποκατασταθεί η σταθερότητα των τιμών» τόνισε ο Νάγκελ

Για ακόμα «αρκετές» αυξήσεις των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μίλησε ο Χοακίμ Νάγκελ, μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ και πρόεδρος της Bundesbank. Όπως σημείωσε, συγκεκριμένα, ο ίδιο, η ΕΚΤ θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια «αρκετές» φορές ακόμα και να τα διατηρήσει σε αυτά τα επίπεδα για κάποιο χρονικό διάστημα, προκειμένου να αναχαιτιστεί ο πληθωρισμός.

«Η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής δεν έχει φθάσει ακόμη στο τέλος της» είπε ο Νάγκελ σε ομιλία του. «Θα χρειαστούν αρκετά ακόμη βήματα στα επιτόκια για να φτάσουμε σε ένα επαρκώς περιοριστικό επίπεδο και στη συνέχεια θα πρέπει να διατηρήσουμε αυτό το επίπεδο για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα έως ότου ο πληθωρισμός υποχωρήσει σταθερά» σημείωσε.

Χθες, ο ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό επεσήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να ωθήσει τα επιτόκια στο peak τους, στις επόμενες τρεις συνεδριάσεις της, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι θα προβεί σε αύξηση επιτοκίων και στις τρεις από αυτές.

Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να χρειαστούν ακόμα δύο ή τρεις αυξήσεις επιτοκίων, θέτοντας το επιτόκιο καταθέσεων της ΕΚΤ στο 3,75% ή στο 4% μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

«Να είστε βέβαιοι ότι δεν θα τα παρατήσω μέχρι να αποκατασταθεί η σταθερότητα των τιμών» τόνισε ο Νάγκελ.«Ο μεσοπρόθεσμος στόχος μας είναι το 2%, ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο. Και θέλουμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο στο εγγύς μέλλον» σημείωσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments