Οικονομία

Σκυλακάκης: H Ελλάδα θα λάβει επενδυτική βαθμίδα εάν δεν υπάρξει ανατροπή 25 Ιουνίου

Σκυλακάκης: H Ελλάδα θα λάβει επενδυτική βαθμίδα εάν δεν υπάρξει ανατροπή 25 Ιουνίου

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

Τόνισε πως μεγάλη πρόκληση είναι η δημιουργία κινήτρων για να έρθουν στο εργατικό δυναμικό άνθρωποι που σήμερα είναι εκτός

«Υπάρχει εκπαίδευση του ελληνικού λαού για το τι είναι η δημοσιονομική πολιτική», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Θεόδωρος Σκυλακάκης.Είπε πως η Ελλάδα θα λάβει την επενδυτική βαθμίδα εάν δεν υπάρξει ανατροπή στις εκλογές στις 25 Ιουνίου.Τόνισε πως μεγάλη πρόκληση είναι η δημιουργία κινήτρων για να έρθουν στο εργατικό δυναμικό άνθρωποι που σήμερα είναι εκτός, όπως επίσης και η προσέλκυση επενδύσεων.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Σκυλακάκη

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι μέτρησε στην επιλογή των ψηφοφόρων το υπερκοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Θ.ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: Ναι, πιστεύω ότι απ’ όλα τα στοιχεία που έχουμε από τον τρόπο που ψήφισε ο κόσμος, το γεγονός ότι οι celebrities δεν τα πήγαν πολύ καλά σε αυτή την εκλογή, το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε τις μεγαλύτερες υποσχέσεις υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες, το γεγονός ότι ο κόσμος λεει ότι ψήφισε θετικά όλα αυτά μας λένε κάτι πολύ συγκεκριμένο ότι οι υποσχέσεις μετά τα μνημόνια δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο με τις υποσχέσεις πριν από τα μνημόνια. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη εκπαίδευση του ελληνικού λαού στο τι είναι η δημοσιονομική πολιτική, ποια είναι η σημασία της. Είναι σαν να έχει γίνει ο μέσος έλληνας σχεδόν ειδικός σε αυτά τα θέματα μετά από όλες αυτές τις κακές εμπειρίες τις οποίες έζησε και εξ αυτού του λόγου επειδή τα είδε όλα έχει τελείως διαφορετική ανάγνωση, έχει γίνει δημοσιονομικά συντηρητικός. Το συντηρητικός με την καλή έννοια, με την έννοια αυτού που δεν θέλει να διακινδυνεύει και δεν πείθεται από υποσχέσεις που φαίνεται ότι δεν έχουν αντίκρισμα. Με αυτή την έννοια η συζήτηση που έγινε ηταν σημαντική και η μεταρρύθμιση που προτείναμε είναι μια από τις πρώτες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε, να υπάρχει δηλαδή η δυνατότητα με κάποιο αντικειμενικό όργανο να κοστολογούνται τα προγράμματα των κομμάτων.

Αναφορικά με την επενδυτική βαθμίδα

Θ.ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: Αν δεν έχουμε κάποια ανατροπή στις 25 Ιουνίου θα συμβεί οπωσδήποτε μέσα στο 2023. Η πολιτική μας έχει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, έχουμε καταφέρει τα επιτόκια μας να είναι 30-40 μονάδες βάσης κάτω από την Ιταλία που έχει επενδυτική βαθμίδα συνεπώς μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Οι Οίκοι αξιολογούν συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, όποτε θα υπάρξει ο πρώτος ή ο δεύτερος Οίκος, δεν ξέρω ποιος από όλους, πιστεύω ότι θα προχωρήσει στην αναβάθμιση.

ΔΗΜ: Άρα λέτε ότι η πρώτη ή η δεύτερη αξιολόγηση που θα έχουμε θα είναι κατευθείαν επενδυτική βαθμίδα αν τα πράγματα πάνε καλά και έχουμε πολιτική σταθερότητα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments