Αθλητισμός

ΠΑΟΚ: Οι λόγοι που έχασε τον τελικό

ΠΑΟΚ: Οι λόγοι που έχασε τον τελικό

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από την αρθρογραφία αθλητικών εφημερίδων και του διαδικτύου...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ – SPORTDAY

Αν θέλουμε να μιλήσουμε ειδικά για το ματς, σε αυτό φάνηκαν δύο προβλήματα που ο ΠΑΟΚ δημιούργησε φέτος στον εαυτό του. Έχασε Σφιντέρσκι και Άκπομ (αλλά και Τσόλακ) και στη θέση του πήρε μόνο τον Μπράντον Τόμας… Ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα; Όχι φυσικά. Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ υπάρχει και κάτι άλλο -ίσως πιο ανησυχητικό. Το παιχνίδι της ομάδας συνολικά έφινε όσο ο καιρός περνούσε. Από μία ομάδα στην οποία μπαίνουν τρία νέα παιχνίδια (εκτός από Κουλιεράκη, Κωσταντέλια υπάρχει κι ο Ντάντας), αυτό που περιμένεις είναι καλύτερα πράγματα όσο ο καιρός περνάει. Αυτό λέει η λογική: οι μικροί μαθαίνουν, προσαρμόζονται στις απαιτήσεις, αποκτούν ρυθμό -αρκεί να είναι καλοί ποδοσφαιριστές, δηλαδή να είναι φτιαγμένοι από πάστα πρωταθλητή.

Στον ΠΑΟΚ συνέβη φέτος το ακριβώς αντίθετο: όσο ο καιρός περνούσε, οι μικροί που όλοι θαυμάσαμε άρχισαν να μοιάζουν μεγάλο πρόβλημα. Στον τελικό π.χ. ο Κωνσταντέλιας είναι ζήτημα να είχε μία τελική προσπάθεια… Ο δε Κουλιεράκης δεν υπήρχε σχεδόν πουθενά… Ο ΠΑΟΚ έχασε με τον τρόπο που έχασε από την ΑΕΚ επειδή δεν προόδευσε. Δεν φταίει ούτε η πνευματική ανετοιμότητα, ούτε το γκολ που δέχτηκε, ούτε η έλλειψη εμπειριών. Φταίει πως τον Μάιο παίζει χειρότερη μπάλα από τον Φεβρουάριο. Σε αυτό το γιατί ενόψει της νέας σεζόν πρέπει να απαντήσει ο προπονητής του.

ΝΙΚΟΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – LIVE SPORT

Κάποιος ξένος τουρίστας που θα παρακολουθούσε τον τελικό του Κυπέλλου, θα μπορούσε να μιλήσει για σουρεαλιστική κωμωδία. Κάτι το εντελώς ασυνήθιστο στα δικά του μάτια, που θα του προκαλούσε εκτός από περιέργεια, άφθονο γέλιο. Δεν αποκλείεται για τον Γούντι Άλεν να αποτελούσε και πηγή έμπνευσης για την επόμενη δημιουργία του…

Κι όμως, έγινε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Αυτό θα έχουμε να θυμόμαστε. Είναι κρίμα, όμως, που χαραμίστηκε μέσα σε τούτο το εκτρωματικό σκηνικό. Ας προσπαθήσουμε να φανταστούμε πόσο πιο ωραία θα ήταν τα πράγματα μπροστά σε γεμάτες εξέδρες, με τον κόσμο να φωνάζει, να χαίρεται, να χειροκροτεί ή να απογοητεύεται και να ζει τις στιγμές χωρίς να περνάει από το μυαλό του η πιθανότητα να χαλάσει όλο αυτό το καθαρά ποδοσφαιρικό που ξετυλιγόταν μπροστά του. Τόσο όμορφο και κανείς δεν το θέλει! Οι κατέχοντες επιμένουν στην ασχήμια που βρίσκεται κυρίως μέσα στα μυαλά τους. Θα το έλεγε κανείς και ντροπή. Μεγάλη ντροπή για όλους εκείνους που καμαρώνουν στα επίσημα

ΠΑΝΟΣ ΛΟΥΠΟΣ – ΩΡΑ

Από όποια οπτική κι αν προσεγγίζαμε φέτος ένα παιχνίδι της ΑΕΚ, όπως και τον προχθεσινό τελικό, η ουσία είναι ότι αυτή η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα, μας έχει κάνει από πολύ νωρίς στη σεζόν να πιστεύουμε ότι μπορεί να πετύχει τα πάντα, όσο κι αν της… στράβωνε κάποιο ματς. Αυτός ο χαρακτήρας, αυτή η πίστη, αυτή η αυτοπεποίθηση, αυτή η νοοτροπία είναι αυτό πραγματικά που θέλουμε όλοι μας να βλέπουμε από κάθε ΑΕΚ σε κάθε άθλημα.

Αυτά τα χαρακτηριστικά, σε έναν απαραίτητο συνδυασμό με την Ένωση, με την οικογένεια, με τη «γροθιά» όλων μας απέναντι σε οποιονδήποτε και οτιδήποτε επιχειρεί να πλήξει την ΑΕΚ και φυσικά με το καθαρό μυαλό για να γίνονται οι σωστές κινήσεις, αποτελούν την εγγύηση και ταυτόχρονα τον οδηγό για το μέλλον της ομάδας.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ – ΦΩΣ

Ένας μύθος του παγκόσμιου βόλεϊ αναμένεται να αναλάβει την ομάδα ανδρών του Ολυμπιακού, ο Ντανιέλ Καστελάνι, που προσπάθησε άλλες δύο φορές ανεπιτυχώς να έρθει στην Ελλάδα, ενώ πρόσφατα πέρασε και μια σοβαρή περιπέτεια υγείας. Ο Αργεντινός προπονητής υπήρξε μεγάλος παίκτης, αφού κατέκτησε με την εθνική της χώρας του το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988, όπως και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1982. Και ήταν από τους πρώτους που ξενιτεύτηκαν, πήγαν και διακρίθηκαν στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Το φθινόπωρο θα έρθει στον Πειραιά και θα αναλάβει τον Ολυμπιακό, με παίκτες που έχει διαλέξει ο Τζουλιάνι, αλλά όπως είπε από την αρχή της κουβέντας «δεν έχω πρόβλημα, ξέρω τον Ολυμπιακό από το τελευταίο πρωτάθλημα».

ΑΡΙΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ – METROSPORT

O ΠΑΟΚ ξεκίνησε για να κατακτήσει τίτλους. Ναυάγησε στα ρηχά του ευρωπαϊκού πελάγους. Κινδύνεψε με ναυάγιο στου ελληνικού. Άλλαξε ρότα. Πήγε για ανανέωση. Εξ ανάγκης αφού οι περιλάλητες μεταγραφές του ήταν για το ανάθεμα. Βρέθηκε ξανά ικανός, να διεκδικήσει τίτλους. Αποδίδοντας το μάξιμουμ της ισχύος του ελλειμματικού του ρόστερ. Έμεινε κι από μπαταρία και από καύσιμα. Έπαθε και λάστιχο. Καταποντίσθηκε. Αύτανδρος βυθίσθηκε με τόση σαβούρα (τούτο δεν αφορά απαραίτητα πρόσωπα) στα αμπάρια του… Ως εκ τούτου ο Ιβάν Σαββίδης οφείλει, ως πρώτη προτεραιότητα, να θέσει το πλάνο ανασυγκρότησης του ΠΑΟΚ. Επιλέγοντας κατ’ αρχήν ανθρώπους οι οποίοι θα το σχεδιάσουν. Αυτός θα αποφασίσει. Και γνωρίζει πως κάθε απόφασή του είναι εκ προοιμίου σεβαστή από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Αρκεί κι ο κόσμος να γνωρίζει το  πλάνο. Για να το στηρίξει. Όπως να στηρίξει ένα πλάνο, όταν δεν το γνωρίζει; Αν κι εφέτος ο κόσμος του ΠΑΟΚ στήριξε κάθε επόμενο πλάνο, που κατέβαζε η κούτρα καθενός. Το κατέβαζε ανάλογα με το κατά πού πήγαινε το προηγούμενο! Δεν χρειάζεται εμείς, να πούμε όπως ο κόσμος του ΠΑΟΚ έπινε, πίνει και θα πίνει νερό στο όνομα του Ιβάν Σαββίδη! Θέλει… Ζητά… Δικαιούται, να γνωρίζει πως και με ποιόν και τα προς θα που θα σαλπάρει πάλι, η ομάδα του. Ζητά πολλά;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΗΣ – ΤΑ ΝΕΑ

Στην παρθενική σεζόν του στα ευρωπαϊκά γήπεδα ως προπονητής, ο Ματίας Αλμέιδα έδειξε ότι έχει όλα τα φόντα να κάνει και στους πάγκους καριέρα ανάλογη με αυτή που έκανε ως ποδοσφαιριστής. Έχει πλάνο και μοντέρνα αγωνιστική φιλοσοφία, εμπνέει τους παίκτες και τους πείθει να ακολουθήσουν τον δρόμο που αυτός χαράσσει, γοητεύει το κοινό με το αποτέλεσμα που παρουσιάζει πάνω στο χορτάρι. Όμως αυτός και συνολικά ο οργανισμός της ΑΕΚ έχουν κάτι ακόμα να αποδείξουν. Αν μπορούν να κρατήσουν με επιτυχία δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη.

Ένας από τους βασικούς λόγους της φετινής επιτυχίας της Ένωσης ήταν ότι πέρυσι το καλοκαίρι μπόρεσε αποκλειστικά να συγκεντρωθεί στη δημιουργία της ομάδας που θα εμφάνιζε στο πρωτάθλημα χωρίς τους περισπασμούς των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Φέτος δεν θα έχει αυτή την πολυτέλεια. Θα πρέπει να είναι έτοιμη στις 8 Αυγούστου για τα προκριματικά του Champions League και σε κάθε περίπτωση θα παίζει στην Ευρώπη τουλάχιστον έως τον Δεκέμβριο, αφού με βάση το χειρότερο σενάριο θα αγωνίζεται στο Conference League.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments