Διεθνή

DW: Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ για παραπληροφόρηση

DW: Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ για παραπληροφόρηση
Η Microsoft και μια αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών κατήγγειλαν ότι ένας οργανισμός, που χρηματοδοτείται από την κινεζική κυβέρνηση

Η Microsoft και μια αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών κατήγγειλαν ότι ένας οργανισμός, που χρηματοδοτείται από την κινεζική κυβέρνηση, πραγματοποιεί εκστρατεία κατασκοπείας και πειρατείας σε «κρίσιμες υποδομές» στην Ουάσιγκτον.

Η Κίνα κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους δυτικούς συμμάχους τους ότι διεξήγαγαν «εκστρατεία παραπληροφόρησης» μετά τη δημοσίευση έκθεσης που υποστηρίζει ότι το Πεκίνο χρηματοδότησε μια κυβερνοεπίθεση εναντίον κρίσιμων δικτύων υποδομής των ΗΠΑ.

«Είναι σαφές ότι πρόκειται για μια συλλογική εκστρατεία παραπληροφόρησης», δήλωσε ο Μάο Νινγκ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, η εταιρεία τεχνολογίας Microsoft και μια υπηρεσία πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών κατήγγειλαν ότι ένας οργανισμός, που χρηματοδοτείται από την κινεζική κυβέρνηση, διεξάγει μια εκστρατεία κατασκοπείας και εισβολής σε «κρίσιμες υποδομές» στη χώρα.

Στη δήλωση, ο τεχνολογικός γίγαντας είπε ότι ο κινεζικός οργανισμός γνωστός ως «Volt Typhoon» διεξάγει μια εκστρατεία κυβερνοεπιθέσεων που θα μπορούσαν να «διαταράξουν την επικοινωνία» μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ασίας στο μέλλον.

Οι χάκερ δραστηριοποιούνται από τα μέσα του 2021, στοχεύοντας οργανώσεις στο Γκουάμ, ένα νησί στον Ειρηνικό που είναι μέρος των ΗΠΑ, και αλλού στη χώρα.

«Οι οργανισμοί που επηρεάζονται καλύπτουν τους τομείς των επικοινωνιών, της κατασκευής, των υπηρεσιών κοινής ωφελείας, των μεταφορών, των κατασκευών, της ναυτιλίας, της κυβέρνησης, της τεχνολογίας πληροφοριών και της εκπαίδευσης», δήλωσε η Microsoft.

Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) επιβεβαίωσε την κινεζική εισβολή επίσης την Τετάρτη. «Ένας πράκτορας που υποστηρίζεται από την Κίνα και ζει εκτός της επικράτειας (των ΗΠΑ) χρησιμοποιεί εργαλεία ενσωματωμένα στο δίκτυο για να αποφύγει τις άμυνές μας και να μην αφήσει κανένα ίχνος», δήλωσε ο Ρομπ Τζόις, διευθυντής κυβερνοασφάλειας της NSA.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments