Global News

Le Figaro: Ο Λούλα απορρίπτει πρόσκληση του Πούτιν

Le Figaro: Ο Λούλα απορρίπτει πρόσκληση του Πούτιν
«Ευχαρίστησα τον Πούτιν για την πρόσκλησή του στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη «από τις 14 έως τις 17 Ιουνίου» και του απάντησα ότι δεν μπορώ να πάω στη Ρωσία αυτή τη στιγμή », έγραψε στο Twitter ο Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας  Λούλα   απέρριψε πρόσκληση να μεταβεί στην Αγία Πετρούπολη, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν. «Ευχαρίστησα τον Πούτιν για την πρόσκλησή του στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη «από τις 14 έως τις 17 Ιουνίου» και του απάντησα ότι δεν μπορώ να πάω στη Ρωσία αυτή τη στιγμή », έγραψε στο Twitter ο Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα. « Αλλά του είπα ξανά ότι η Βραζιλία, όπως η Ινδία, η Ινδονησία και η Κίνα, ήταν έτοιμη να συνομιλήσει με τα δύο μέρη στη σύγκρουση με σκοπό την επίτευξη ειρήνης », πρόσθεσε.

Σε αντίθεση με πολλές δυτικές δυνάμεις, η Βραζιλία δεν επέβαλε ποτέ οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία ούτε συμφώνησε να προμηθεύσει πυρομαχικά στο Κίεβο. Η Βραζίλια προσπαθεί να τοποθετηθεί ως μεσολαβητής. Ο Λούλα έχει πυροδοτήσει διαμάχη υποστηρίζοντας επανειλημμένα ότι οι ευθύνες για τη σύγκρουση είναι κοινές, παρόλο που πρόσφατα καταδίκασε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments