Πολιτική

Δούρου – Αχτσιόγλου: Δύο ξένες (;) στο ίδιο κόμμα

Δούρου – Αχτσιόγλου: Δύο ξένες (;) στο ίδιο κόμμα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Μέχρι το 2018 η Ρένα Δούρου φάνταζε ως «δελφίνος», προφίλ που συστηματικά καλλιεργούσε  ίδια πριν ακόμη ο Σύριζα γίνει κυβέρνηση

Η ήττα με διαφορά είκοσι ποσοστιαίων μονάδων και απώλειες περισσότερων από 600.000 ψήφων σε σύγκριση με τις εκλογές του Ιουλίου 2019 δεν αφήνει καμιά αμφιβολία ότι στον Σύριζα έρχονται εξελίξεις και ενώ στα παρασκήνια ξεκίνησαν να ακούγονται τα ονόματα δύο γυναικών που θα μπορούσαν να παίξουν ενεργητικότερο ρόλο στο μέλλον – της Ρένας Δούρου και της Έφης Αχτσιόγλου.

Μέχρι το 2018 η Ρένα Δούρου φάνταζε ως «δελφίνος», προφίλ που συστηματικά καλλιεργούσε  ίδια πριν ακόμη ο Σύριζα γίνει κυβέρνηση, καθώς πίστευε ότι μετά τον Αλέξη Τσίπρας, όποτε ο ίδιος αποφάσιζε να αποχωρήσει, το λογικό θα ήταν να αναλάβει μια γυναίκα τα ηνία του κόμματος.

Άλλωστε ο Σύριζα του «αριστερού φιλελευθερισμού» και των δικαιωμάτων γενικώς διαθέτει το σχετικό φεμινιστικό backround. Με καλή εικόνα, κατάφερε μέσα από «συμμαχίες» που συζητήθηκαν να εκλεγεί επικεφαλής στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που ήρθαν οι πλημμύρες στη Μάνδρα και η χαριστική βολή της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Έκτοτε, η τροχιά της διαγράφεται καθοδική και ως φυσικό επόμενο, έπειτα από παντελώς αποτυχημένη προεκλογική εκστρατεία, ήρθε η συντριπτική ήττα από τον Γιώργο Πατούλη με τεράστια διαφορά.

Η Έφη Αχτσιόγλου, από την πλευρά της, έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την εποχή που η Έφη Αχτσιόγλου, με πιο απλή εμφάνιση, τζινάκι και φούτερ και κάπως ατημέλητη σε σχέση με το σημερινό πολύ προσεγμένο look, μιλούσε με πύρινα λόγια σε εργαζόμενους κατά των δανειστών και τους έλεγε να μην σκύψουν το κεφάλι στους ξένους, στην τρόικα, καλώντας σε αντίσταση.

Αυτή η εποχή παρήλθε οριστικά και η πολύ νεαρή τότε Έφη κατάφερε και άλλαξε, ανελίχθηκε στην κομματική ιεραρχία, φθάνοντας να γίνει υπουργός Εργασίας.

Η Έφη Αχτσιόγλου διαθέτει το υπόβαθρο για την ηγεσία. Μορφωμένη, καταρτισμένη, διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με μεγάλο τμήμα του κομματικού μηχανισμού, είναι νέα και όμορφη και δεν θεωρείται φθαρμένη σε σχέση με άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη, τα οποία από το 2015 βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments