Πολιτική

ΝΔ: Τα σφάλματα που θέλει να αποφύγει στο δρόμο προς την αυτοδυναμία

ΝΔ: Τα σφάλματα που θέλει να αποφύγει στο δρόμο προς την αυτοδυναμία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Από τη Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνουν συνεχώς ότι η κάλπη το πρωί της 25ης Ιουνίου θα είναι άδεια.

Από τη Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνουν συνεχώς ότι η κάλπη το πρωί της 25ης Ιουνίου θα είναι άδεια. Στην Κουμουνδούρου ελπίζουν σε ένα restart σβήνοντας όσο είναι δυνατόν την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. Από την Πειραιώς βλέπουν τις «παγίδες» που κρύβει ο θρίαμβος της κάλπης της ενισχυμένης αναλογικής και ζητούν την προσέλευση του κόσμου, ο οποίος τους τίμησε με την ψήφο τους.

Ο πρώτος κίνδυνος είναι ο εφησυχασμός, που γεννάται από τον πράγματι θριαμβευτικό χαρακτήρα της νίκης στις 21 Μαΐου. Η χαλάρωση θα μπορούσε να αποδοθεί στις δυσκολίες της προηγούμενης εκλογικής διαδικασίας. Για να μην υπάρξουν οργανωτικές παλινωδίες και οργανωτικός αποσυντονισμός, κάθε βουλευτής έχει επιφορτιστεί με έναν ορισμένο πεδίο δράσης, στο οποίο καλείται να προσφέρει τις δικές του υπηρεσίες.

Ο αγώνας για την επικράτηση στο χώρο του κέντρου αναμένεται επίσης δυναμικός. Στον αγώνα αυτόν η Νέα Δημοκρατία δεν είναι μόνη της. Έχει να αντιπαλέψει τη μάχη που δίνει το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να γίνει περισσότερο πειστικό στα πιο προοδευτικά τμήματα του μεσαίου χώρου και να «επαναπατρίσει» ψηφοφόρους, οι οποίοι προτίμησαν στις πρόσφατες εκλογές τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν παύει να αυτοχαρακτηρίζεται ως ένας από τους εκπροσώπους του σύγχρονου προοδευτικού κέντρου στη χώρα μας.

Υπάρχει ακόμη ο κίνδυνος της αλαζονείας και της οίησης. Το εκλογικό επιτελείο της ΝΔ δείχνει να έχει λάβει εγκαίρως τα μέτρα του. Έως τώρα, δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα προκλητικότητας ή υπεροψίας έναντι των πολιτικών αντιπάλων και ιδιαιτέρως, έναντι του Σύριζα και του ΠΑΣΟΚ. Η μεγάλη κινητικότητα που καταγράφεται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας παρακολουθείται επίσης στενά. Κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Η Ελληνική Λύση είχε αυξημένα ποσοστά σε σχέση με τέσσερα χρόνια πριν σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας, ενώ και η ΝΙΚΗ «φλέρταρε» με την είσοδο στη Βουλή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments