Global News

BBC: Η Κίνα καταγγέλλει τη συμφωνία ΗΠΑ – Ταιβάν

BBC: Η Κίνα καταγγέλλει τη συμφωνία ΗΠΑ – Ταιβάν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η συμφωνία θα υπογραφεί αυτή την Πέμπτη και «είναι καταδικασμένη σε αποτυχία», σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Κίνα εξέφρασε σήμερα «πολλές διαμαρτυρίες» στις Ηνωμένες Πολιτείες για μια εμπορική συμφωνία που υπογράφει η χώρα της Βόρειας Αμερικής με την Ταιβάν. Η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ κατηγόρησε το Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα (ηγεμονικό στο νησί) σε συνέντευξη Τύπου ότι έχει σχέδιο «να επιδιώξει την ανεξαρτησία υπό το πρόσχημα της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας».

«Το σχέδιό του είναι καταδικασμένο να αποτύχει», είπε ο Μάο, προτρέποντας την Ουάσιγκτον να «βάλει τέλος σε κάθε μορφής επίσημες ανταλλαγές μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ταιβάν» και «να μην διαπραγματευτεί συμφωνίες με την Ταιβάν που έχουν νόημα κυριαρχίας και είναι επίσημης φύση».

Η εκπρόσωπος συνέστησε στη χώρα της Βόρειας Αμερικής «να μην στείλει λάθος μηνύματα στις αποσχιστικές δυνάμεις της Ταιβάν για ανεξαρτησία στο όνομα της οικονομίας και του εμπορίου».

Η Ταιπέι και η Ουάσιγκτον υπογράφουν τις βάσεις της λεγόμενης «Πρωτοβουλίας Εμπορίου ΗΠΑ-Ταιβάν για το εμπόριο στον 21ο αιώνα», η οποία θα υπογραφεί σε τελετή στην Ουάσιγκτον από εκπροσώπους του αυτοδιοικούμενου νησιού και του Αμερικανικού Ινστιτούτου της Ταιβάν.

Προς το παρόν, η συμφωνία δεν περιλαμβάνει τη μείωση ή την κατάργηση των τιμολογίων, αλλά επιδιώκει να διευκολύνει τις ανταλλαγές και να συντονίσει τις ρυθμιστικές πρακτικές και τις πρακτικές κατά της διαφθοράς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments