Global News

CNBC: Ο Μπάιντεν κήρυξε «αποφυγή κρίσης»

CNBC: Ο Μπάιντεν κήρυξε «αποφυγή κρίσης»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κήρυξε «αποφυγή κρίσης» στην πρώτη του ομιλία από το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, υποστηρίζοντας την ψήφιση νομοσχεδίου για την αναστολή του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ και την αποφυγή οικονομικής καταστροφής.

Το δικομματικό μέτρο εγκρίθηκε από τη Γερουσία, αφού πέρασε από τη Βουλή σε άλλη μια συνεδρίαση το προηγούμενο βράδυ. Ο Μπάιντεν πρόκειται να το υπογράψει στον Λευκό Οίκο το Σάββατο, με μόλις δύο μέρες να απομένουν μέχρι να προειδοποιήσει το Υπουργείο Οικονομικών ότι οι ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Η ψήφιση αυτής της συμφωνίας για τον προϋπολογισμό ήταν κρίσιμη. Το διακύβευμα δεν θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο, είπε ο κ. Μπάιντεν. Είπε ότι «τίποτα δεν θα ήταν πιο καταστροφικό» από την χρεοκοπία για το χρέος της χώρας.

Η συμφωνία αυξάνει το όριο του χρέους μέχρι το 2025 – μετά τις προεδρικές εκλογές του 2024 – και δίνει στους νομοθέτες δημοσιονομικούς στόχους για τα επόμενα δύο χρόνια, με την ελπίδα να διασφαλίσει τη δημοσιονομική σταθερότητα καθώς η πολιτική περίοδος θερμαίνεται. «Κανείς δεν πήρε όλα όσα ήθελε, αλλά ο αμερικανικός λαός πήρε αυτό που χρειαζόταν», είπε ο Μπάιντεν, τονίζοντας τον «συμβιβασμό και τη συναίνεση» στη συμφωνία. «Αποτρέψαμε μια οικονομική κρίση και μια οικονομική κατάρρευση», συμπλήρωσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments