Ελλάδα

Δίκτυο SRF: Η Ελλάδα έχει βελτιωθεί στην πάταξη της διαφθοράς

Δίκτυο SRF: Η Ελλάδα έχει βελτιωθεί στην πάταξη της διαφθοράς

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η Ελβετική  δημόσια Τηλεόραση και Ραδιοφωνία SRF φιλοξενεί αφιέρωμα στην Ελλάδα, για την οποία υποστηρίζει ότι έχει να επιδείξει προόδους στην πάταξη της διαφθοράς.

Η Ελβετική  δημόσια Τηλεόραση και Ραδιοφωνία SRF φιλοξενεί αφιέρωμα στην Ελλάδα, για την οποία υποστηρίζει ότι έχει να επιδείξει προόδους στην πάταξη της διαφθοράς.

Στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, τις αγωνίες των πολιτών αλλά και τις προκλήσεις των επόμενων εκλογών αναφέρεται ρεπορτάζ στο ελβετικό δίκτυο SRF με τίτλο: «Η Ελλάδα απαλλάσσεται σιγά-σιγά από τη διαφθορά».

 Ξεκινά με αναφορά στο έργο του πρώην υπ. Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, ο οποίος ήταν αρμόδιος «για την εφαρμογή μέτρων κατά της διαφθοράς στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, για το λεγόμενο εθνικό σχέδιο κατά της διαφθοράς». Κατά τα λεγόμενά του η Ελλάδα έκανε βήματα: «Εσωτερικοί έλεγχοι, ψηφιοποίηση της δημόσιας διοίκησης, νέες δομές που διασφαλίζουν μεγαλύτερη ακεραιότητα στην επαφή με τους πολίτες». Για τον ίδιο, πέραν του πλαισίου που θέτει ο ποινικός κώδικας, ένας σημαντικός παράγοντας είναι ο εντοπισμός των εκάστοτε δραστών. Από εκεί και πέρα κατά την άποψή του η καταπολέμηση της διαφθοράς πρέπει να είναι κάτι μόνιμο. «Πιστεύω ότι η διεθνής κοινότητα έχει δει αυτές τις προσπάθειες από την πλευρά μας και ως εκ τούτου, βελτίωσε τη θέση της Ελλάδας στον Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς», αναφέρει ο Μάκης Βορίδης.

Το ρεπορτάζ παραθέτει και την άποψη του Γιώργου Κασάπα από την Ελληνική Υπηρεσία Καταπολέμησης της Διαφθοράς. Όπως αναφέρει ο ίδιος: «Το 80% των Ελλήνων πιστεύει ότι η διαφθορά είναι υψηλή στην Ελλάδα. Απαιτείται δουλειά από μέρους μας, να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για τις μεταρρυθμίσεις, γιατί η Ελλάδα αλλάζει. Θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες συμπεριφορές, στις οποίες η διαφθορά δεν έχει πλέον θέση. Αποβλέπουμε στα παιδιά και τους νέους». Ωστόσο όπως παρατηρεί το ρεπορτάζ «η Ελλάδα βρίσκεται ενόψει βουλευτικών εκλογών και πολλές από τις μεταρρυθμίσεις βρίσκονται ακόμη σε φάση υλοποίησης».

Όσο για τον κ. Μάκη Βορίδη, αυτός πιστεύει ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει την πλειοψηφία και θα προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων της,  βελτιώνοντας τη θέση της Ελλάδας στον Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς της Διεθνούς Διαφάνειας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments