Πολιτική

Μητσοτάκης: Προσωπικός στόχος το νέο ΕΣΥ

Μητσοτάκης: Προσωπικός στόχος το νέο ΕΣΥ

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

Ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, δε, στην επιδίωξή του να θέσει στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων του την αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει ότι η αναβάθμιση του δημοσίου συστήματος Υγείας ήταν και παραμένει προσωπικό του στοίχημα. Μάλιστα, κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», ο αρχηγός της ΝΔ επισήμανε ότι, ενίοτε, το Εθνικό Σύστημα Υγείας λειτουργεί με αξιοθαύμαστο τρόπο.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, δε, στην επιδίωξή του να θέσει στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων του την αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Συνομιλώντας με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, επέμεινε στις δηλώσεις του ότι «ποτέ δεν κρύψαμε τις μεγάλες δυσκολίες του ΕΣΥ και η απόλυτη δέσμευσή μου είναι το νέο ΕΣΥ να αποτελεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης, εφόσον μας εμπιστευθούν και πάλι  οι Έλληνες πολίτες».

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τα μέλη του προσωπικού που συμμετέχουν στο νέο πρόγραμμα «Οίκοθεν», υπό τον υπεύθυνο ιατρό, κ. Μιχάλη Νικολάου, για τη χορήγηση θεραπειών σε ογκολογικούς ασθενείς στο σπίτι και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του νέου προγράμματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη σπουδαία δουλειά που κάνουν τόσο το ιατρικό, όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά την επίσκεψη και την περιοδεία του στη Δράμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να τονίσει: «Δεν έκρυψα ποτέ ότι για εμένα αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Έχουμε μία τετραετία για να αποκτήσει η χώρα ένα σύγχρονο νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αποτελεί προσωπική μου δέσμευση, θα το κάνουμε πράξη».

Και αυτή η δέσμευση μεταφράζεται, στην οπτική του αρχηγού της ΝΔ, και σε χιλιάδες προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.

«Θα κάνουμε 10.000 προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών, που πολλοί από αυτούς είναι γιατροί που ήδη υπηρετούν σήμερα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ως επικουρικοί. Θα στηρίξουμε τα νοσοκομεία μας -ξέρετε ότι έχουμε φιλόδοξα σχέδια για το νοσοκομείο της Δράμας, όχι μόνο για την ενεργειακή του αναβάθμιση, αλλά έχουμε εξασφαλισμένους πόρους για τα τμήματα επειγόντων περιστατικών, για τη μονάδα εντατικής θεραπείας», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Και κατέληξε λέγοντας: «Θέλουμε η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας, ανεξαρτήτως του πού βρίσκεται, να μπορεί να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, είτε είναι σε μεγάλη πόλη, είτε είναι στο χωριό, με στήριξη των κέντρων υγείας, με περισσότερη τηλεϊατρική, με περισσότερο υγειονομικό προσωπικό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments