Διεθνή

Η Κίνα αναζητεί φυσικό αέριο και πετρέλαιο στο υπέδαφος της

Η Κίνα αναζητεί φυσικό αέριο και πετρέλαιο στο υπέδαφος της

Πηγή Φωτογραφίας: reporter.gr//pixabay

Ξεκίνησε η γεώτρηση του πρώτου φρέατος της Κίνας βάθους άνω των 10.000 μέτρων για επιστημονική εξερεύνηση στη λεκάνη Tarim

Ξεκίνησε η γεώτρηση του πρώτου φρέατος της Κίνας βάθους άνω των 10.000 μέτρων για επιστημονική εξερεύνηση στη λεκάνη Tarim στην Αυτόνομη Περιοχή Xinjiang Uygur. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη γεώτρηση, που έχει επιχειρηθεί ποτέ στην ιστορία της Χώρας.

Συγκεκριμένα, στην καρδιά της μεγαλύτερης ερήμου της Κίνας θα βρίσκεται σύντομα μια από τις βαθύτερες τρύπες στον κόσμο. Ξεκίνησε η γεώτρηση πηγαδιού 10.000 μέτρων, που προορίζεται για επιστημονική εξερεύνηση. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι αυτό το πηγάδι θα τους επιτρέψει να αποκτήσουν πληροφορίες για την εξέλιξη της Γης καθώς και να κατανοήσουν καλύτερα την εξέλιξη της λεκάνης Tarim και ολόκληρης της ηπειρωτικής Κίνας.

Το κυριότερο κίνητρο είναι όμως πως η λεκάνη Tarim προσφέρει τεράστιες προοπτικές για συνεχή εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου με την παρουσία κρυμμένων γεωλογικών πόρων πετρελαίου σε βάθος μικρότερο από 8.000 μέτρα. Εννέα δισεκατομμύρια τόνοι πετρελαίου πιστεύεται ότι βρίσκονται εντός της εμβέλειας της Κίνας, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το ήμισυ των εξαιρετικά βαθιών πόρων της χώρας.

Το Tarim Basin είναι μια από τις πιο δύσκολες περιοχές για εξερεύνηση λόγω του «σκληρού» ανάγλυφου και των πολύπλοκων υπόγειων συνθηκών. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας γεώτρησης, ο εξοπλισμός, συμπεριλαμβανομένων των τρυπανιών και των προηγμένων σωλήνων γεωτρήσεων που ζυγίζουν περισσότερους από 2.000 τόνους, θα βυθιστεί βαθιά στη Γη, διεισδύοντας σε περισσότερα από 10 ηπειρωτικά στρώματα.

Η γεώτρηση, που ξεκίνησε στα τέλη Μαΐου, θα διαρκέσει 457 ημέρες και θα καταστήσει δυνατή την πρόσβαση σε βράχους ηλικίας 145 εκατομμυρίων ετών, που χρονολογούνται από την Κρητιδική περίοδο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments