Πολιτική

Η αυτοδυναμία της ΝΔ ως εθνική αναγκαιότητα

Η αυτοδυναμία της ΝΔ ως εθνική αναγκαιότητα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Είναι πια σαφές ότι το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών είναι ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση με ασφαλή αυτοδυναμία ή αστάθεια και νέες περιπέτειες.

Είναι πια σαφές ότι το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών είναι ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση με ασφαλή αυτοδυναμία ή αστάθεια και νέες περιπέτειες. Και δεν είναι ένα δίλημμα εκβιαστικό, όπως χαρακτηρίζεται σκόπιμα από την αντιπολίτευση, αλλά μια νομοτελειακή και αδήριτη πραγματικότητα.

Και τούτο, διότι αφενός η Νέα Δημοκρατία έχει αποκλείσει, και εύλογα, κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με κόμματα ή κομματίδια εκ δεξιών της, καθώς επίσης και με τον Σύριζα. Από την άλλη το ΠΑΣΟΚ έχει αποκλείσει κάθε πιθανότητα συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία. Τον κ. Νίκο Ανδρουλάκης προφανώς τον ενδιαφέρουν τα πρωτεία της κεντροαριστερής πολυκατοικίας και όχι η διακυβέρνηση της χώρας. Επειδή όμως ψηφίζουμε για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση και όχι για να επιλύσουμε το ψυχόδραμα της κεντροαριστεράς, η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη για τη διακυβέρνηση της πατρίδας μας.

Ισχυρή αυτοδυναμία σημαίνει πρωτίστως ασφαλής αυτοδυναμία. Ισχυρή κυβέρνηση σημαίνει κατ’ επέκταση και ισχυρή Ελλάδα. Η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι κομματική σκοπιμότητα. Είναι πλέον και εθνική αναγκαιότητα, γιατί, για να μπορέσει η ΝΔ να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, δηλαδή τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, τις περαιτέρω μειώσεις σε φόρους και εισφορές, την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ, την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης του κράτους, αλλά και της ενίσχυσης της αμυντικής θωράκισης της χώρας, χρειάζεται ασφαλής και ισχυρή αυτοδυναμία.

Οι μεγάλες αλλαγές μπορούν να γίνουν από ισχυρές κυβερνήσεις. Όμως η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι δεδομένη, ούτε αυτονόητη. Πρώτον, γιατί στις ερχόμενες εκλογές έχουμε ένα νέο εκλογικό σύστημα και οι κάλπες είναι άδειες. Δεύτερον, γιατί, αν έχουμε επτακομματική Βουλή, τότε ο πήχης της αυτοδυναμίας μεγαλώνει. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ενισχυθεί και άλλο, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η χώρα θα είχε ήδη κυβέρνηση αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε ψηφίσει την απλή αναλογική, την οποία χαρακτήρισε μεν mea culpa, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ήταν ένα colpo grosso πολιτικού τυχοδιωκτισμού.

Το κοστολογημένο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας δίνει λύσεις στα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει η κοινωνία, αλλά οδηγεί και στο όραμα της ΝΔ για το πώς θα είναι η Ελλάδα του 2030.

Πρώτη προτεραιότητα είναι η απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, γιατί αυτό θα δώσει τη δυνατότητα η χώρα μας να δανείζεται φθηνά και, άρα, να μειωθεί το κόστος δανεισμού νοικοκυριών και επιχειρήσεων και αυτό θα φέρει και άλλες νέες επενδύσεις, νέες δουλειές, καλύτερους μισθούς. Παράλληλα, βασική προτεραιότητα είναι η εξακολούθηση της στήριξης των πολιτών που πλήττονται από την ακρίβεια λόγω του εξωγενούς πληθωρισμού στα τρόφιμα. Τελευταίο αλλά κάθε άλλο παρά στερνό: αποτελεί προσωπική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο εκσυγχρονισμός και η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments