Καιρός

Οι Αμερικανοί απαιτούν από τους συμμάχους να «βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη» για όπλα στην Ουκρανία!

Οι Αμερικανοί απαιτούν από τους συμμάχους να «βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη» για όπλα στην Ουκρανία!

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν κάλεσε σήμερα τους συμμάχους του Κιέβου να “βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη” για να προμηθεύσουν στην Ουκρανία περισσότερα όπλα και πυρομαχικά

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν κάλεσε σήμερα τους συμμάχους του Κιέβου να “βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη” για να προμηθεύσουν στην Ουκρανία περισσότερα όπλα και πυρομαχικά, ιδιαίτερα για την αντιαεροπορική άμυνα, ώστε να πολεμήσει την εισβολή της Ρωσίας.

Απευθυνόμενος σε συνάντηση των υπουργών Άμυνας περίπου 50 χωρών της υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Ομάδας Επαφής που παρέχουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, ο Όστιν τόνισε πως το Κίεβο χρειάζεται βραχυπρόθεσμη, αλλά και μακροπρόθεσμη υποστήριξη, καθώς ο πόλεμος είναι “μαραθώνιος, όχι σπριντ”.

Στη συνάντηση που πραγματοποιείται στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Όστιν σημείωσε πως η ομάδα έχει ήδη δώσει αντιαεροπορικά συστήματα Patriot, IRIS-T και NASAMS που έχουν προστατεύσει την Ουκρανία από ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις, είπε όμως πως η Ουκρανία χρειάζεται ακόμη περισσότερα.

“Ζητώ τα μέλη αυτής της Ομάδας Επαφής να συνεχίσουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να προμηθεύσουν την Ουκρανία με τα στοιχεία αντιαεροπορικής άμυνας και τα πυρομαχικά που χρειάζεται τόσο άμεσα προκειμένου να προστατεύσει τους πολίτες της”, ανέφερε ο Όστιν σε εναρκτήριες δηλώσεις.

“Θα συνεχίσουμε επίσης να προσαρμόζουμε τη βοήθειά μας ώστε να ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες συνθήκες στο έδαφος, στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των δυνάμεων της Ουκρανίας”.

Είναι η 13η συνάντηση της ομάδας επαφής, την οποία συνέστησε η Ουάσινγκτον πέρυσι προκειμένου να συντονίσει τη δυτική βοήθεια για το Κίεβο. Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξιι Ρέζνικοφ συμμετείχε στη συνάντηση και αναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους τους για την αντεπίθεση της Ουκρανίας που έχει σκοπό την ανακατάληψη εδαφών από τις ρωσικές δυνάμεις, την οποία εξαπέλυσε το Κίεβο αυτό τον μήνα. Στην εκστρατεία αυτή αναμένεται να χρησιμοποιηθούν εκατοντάδες άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα που παρέχει η Δύση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments