Ελλάδα

Βίντεο ντοκουμέντο: Οι τελευταίες στιγμές πριν το ναυάγιο στην Πύλο

Βίντεο ντοκουμέντο: Οι τελευταίες στιγμές πριν το ναυάγιο στην Πύλο
Οι 8 δουλέμποροι δηλώνουν αθώοι, ενώ ένας παραδέχεται το ρόλο του. Ακόμα, στο φως της δημοσιότητας βγήκε ένα βίντεο ντοκουμέντο με τις τελευταίες στιγμές πριν το ναυάγιο.

Εικόνες από τις τελευταίες στιγμές που ήταν ζωντανοί και χαρούμενοι οι εκατοντάδες μετανάστες που «χάθηκαν» στα νερά της Μεσογείου, είχαν δημοσιευθεί στο Διαδίκτυο λίγες μόλις ώρες πριν τη βύθιση του αλιευτικού σκάφους στα ανοιχτά της Πύλου.

@usmanbatti261 #greece🇬🇷 #pakistan🇵🇰 #imrankhan #iamwithkhan ♬ orijinal ses – KaHiN

Λίγο πριν γραφτεί ο τραγικός επίλογος των εκατοντάδων αδικοχαμένων ανθρώπων, έμοιαζαν όλοι αισιόδοξοι για τη νέα ζωή που πίστευαν ότι θα ανοιγόταν μπροστά τους, αλλά η κατάληξη -όπως αποδείχθηκε την περασμένη Τετάρτη (14/06)- δεν είχε αίσιο τέλος.

Οι άθλιες συνθήκες στις οποίες μεταφέρονταν από τους διακινητές, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη τους, και το αδιαχώρητο που κυριολεκτικά επικρατούσε πάνω στο αλιευτικό σκάφος χωρητικότητας μόλις λίγων δεκάδων ατόμων, οδήγησαν στον θάνατο έναν τεράστιο αριθμό αθώων ψυχών.

Κάθεται ο ένας ασφυκτικά κολλημένος πάνω στον άλλον χωρίς αποθέματα τροφής και νερού, με σκοπό να ολοκληρώσουν ένα πολυήμερο και εξαιρετικά επικίνδυνο ταξίδι στη Μεσόγειο, χωρίς μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να εκπληρώσουν το όνειρο για να φτάσουν στον προορισμό που τους υπόσχονταν οι διακινητές με αντάλλαγμα τις οικονομίες μίας ζωής.

@usmanbatti261 #greece🇬🇷 #pakistan🇵🇰 #imrankhan #iamwithkhan ♬ original sound – zimal taha ❤️

Η πλειοψηφία των επιβαινόντων ήταν άνδρες, με ελάχιστες γυναίκες και παιδιά, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και οι διακινητές, 9 εκ των οποίων έχουν διασωθεί και κατηγορούνται για ανάμειξη στην υπόθεση που στοίχισε τη ζωή σε έναν υπέρμετρο αριθμό ατόμων που πίστευαν σε ένα καλύτερο μέλλον.

Όπως φαίνεται και βίντεο, πολλοί από αυτούς σχημάτιζαν το σύμβολο της νίκης με αφορμή το ταξίδι, ωστόσο η μοίρα είχε άλλα σχέδια για αυτούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments