Πολιτική

Ρουσόπουλος: Δεν δέχομαι να μου κουνάνε το δάκτυλο ευρωπαϊκές χώρες

Ρουσόπουλος: Δεν δέχομαι να μου κουνάνε το δάκτυλο ευρωπαϊκές χώρες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Συνέντευξη παραχώρησε ο υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Θόδωρος Ρουσόπουλος

Συνέντευξη παραχώρησε ο υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Θόδωρος Ρουσόπουλος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στους δημοσιογράφους κ. κ. Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο.

Αναφορικά με το εθνικό θέμα της Ροδόπης, ο κύριος Ρουσόπουλος υποστήριξε ότι «όλοι οι βουλευτές ορκίζονται στο εθνικό Σύνταγμα, στο Σύνταγμα της Ελλάδος, ανεξάρτητα από το θρήσκευμά τους. Το Σύνταγμα της Ελλάδος έχει υιοθετήσει και ενσωματώσει όλες τις Συνθήκες που έχει υπογράψει η Χώρα. Με βάση τη Συνθήκη της Λωζάννης, δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Θράκη, υπάρχει Ελληνική μειονότητα στην Πόλη.

Υπάρχει επιπλέον η καταγγελία του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος διαθέτει σοβαρότητα, αξιοπιστία και επιστημονική κατάρτιση και ο οποίος είναι στην πολιτική τη μάχιμη εδώ και πολλά χρόνια. «Εδώ και χρόνια, εγώ δεν έχω αντιπάλους κόμματα ιδεολογίας, αλλά μια άλλη χώρα», δήλωσε ο κύριος Στυλιανίδης. Τα μηνύματα sms που φύγανε από ψευδομουφτήδες δείχναν προς την κατεύθυνση δύο υποψηφίων με τη σημαία του Σύριζα. Αυτό πρέπει να καταγγελθεί από τον Σύριζα και να απορριφθεί ως πρακτική. Και όποιος λέει ότι ανήκει σε (δήθεν) τουρκική μειονότητα, δεν έχει θέση στη Νέα Δημοκρατία. Αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο».

«Η Ντόρα Μπακογιάννη έχει μια εμπειρία μεγάλη και μια αξιοπιστία τεράστια. Είχαμε βρει μαζί θεσμικές και εκσυγχρονισμένες λύσεις και απαντήσεις για το πώς πρέπει να εκλέγεται ο μουφτής. Τα επίμαχα sms φύγανε προς υποψηφίους ου Σύριζα, όχι της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με δηλώσεις φρονημάτων, αλλά με ζητήματα που αφορούν τα εθνικά μας θέματα. Και ακόμη, πολλοί ισχυρίζονται ότι όταν δεν μας συμφέρει, η  ΕΥΠ είναι αποδιοπομπαία και καταγέλαστη και όταν μας συμφέρει, η ΕΥΠ είναι κάτι άλλο. Και αυτό δεν συνιστά σοβαρή στάση».

Ερωτηθείς για το πρόσφατο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου, ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε: «Δεν είναι ώρα για να κάνει κάποιος προσέγγιση που ξεφεύγει από τη δική του αρμοδιότητα και από τη δική του γνώση. Αυτό που ξέρω είναι ότι το ναυάγιο έγινε 47 ναυτικά  μίλια πέρα από τα εθνικά μας ύδατα. Ότι ακολουθήθηκαν όλοι οι κανόνες έτσι ώστε να είναι νόμιμη, σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο, η προσέγγιση του πλοίου.

Το ζήτημα δεν τελειώνει ούτε αρχίζει με αυτό το ναυάγιο. Το ζήτημα τελειώνει αν η Ε.Ε. θέσει το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων, σε σχέση με την κλιματική αλλαγή, με τους όρους εμφάνισης του μεταναστευτικού ζητήματος.

Δεν δέχομαι να μου κουνάνε το δάκτυλο χώρες της κεντρικής και της βόρειας Ευρώπης, οι οποίες, στην πράξη, όταν τους ζητείται να συνεισφέρουν, κάνουν τις αδιάφορες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments