Αθλητισμός

Ολυμπιακός μεταγραφές: Παρακολουθεί στενά παίκτη της Μπέτις

Ολυμπιακός μεταγραφές: Παρακολουθεί στενά παίκτη της Μπέτις

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο Ολυμπιακός μετά την έλευση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και την επιστροφή στις προπονήσεις, φουλάρει για τις πρώτες του μεταγραφικές κινήσεις

Ο Ολυμπιακός μετά την έλευση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και την επιστροφή στις προπονήσεις, φουλάρει για τις πρώτες του μεταγραφικές κινήσεις, με τον Ισπανό και τον Αντόνιο Κορδόν να «χτενίζουν» την αγορά. Τα ονόματα που ακούγονται για τον Ολυμπιακό είναι πάρα πολλά, ενώ προστέθηκε ακόμη ένα, καθώς ρεπορτάζ από την Ισπανία αναφέρουν ότι οι Πειραιώτες έκαναν κίνηση για την απόκτηση του Πολ Ακουοκού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Estadio Deportivo», ο Ολυμπιακός παρακολουθεί στενά την περίπτωση του 25χρονου ποδοσφαιριστή της Μπέτις και φέρεται να έχει κάνει ήδη μάλιστα και επίσημη κρούση για να τον κάνει δικό του.

Ο Ακουόκου είναι αμυντικός μέσος που έχει καταγωγή από την Ακτή Ελεφαντοστού, είναι μέλος της εθνικής ομάδας και αγωνίζεται εδώ και αρκετά χρόνια στους «βερδιμπλάνκος», με τους οποίους τη σεζόν που πέρασε είχε 18 συμμετοχές (12 στο πρωτάθλημα, 5 στο Europa League, 1 στο Κόπα Ντελ Ρέι).

Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη περίπτωση, αφού υπάρχει ενδιαφέρον από τη Βαλένθια και όχι μόνο σύμφωνα πάντα με τους Ισπανούς, ενώ έχει χρηματιστηριακή αξία 3.500.000 ευρώ. Ο Ακουοκού αρέσει στους Μαρτίνεθ και Κορδόν όπως αναφέρεται, ενώ έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν υπολογίζεται ή όχι από τους «πράσινους», ενώ δεν αναφέρεται στο δημοσίευμα αν υπάρχουν συζητήσεις για κανονική μεταγραφή ή δανεισμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως Ακουοκού είναι γεννημένος στις 20 Δεκεμβρίου του 1997 στο Αμπιτζάν και έχει ύψος 1,81μ. Άρχισε την καριέρα του στη φινλανδική Εκενές το 2016 και πήγε δανεικός στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ ως το καλοκαίρι του 2018.

Από εκεί συνέχισε στο Ισραήλ, αλλά στη Μακάμπι Ρισόν, ενώ από το 2018 ανήκει στην Μπέτις, αρχικά για δύο σεζόν στην Β’ ομάδα και από το 2020 στην πρώτη ομάδα. Με τη φανέλα της ομάδας της Σεβίλλης μετρά συνολικά 42 συμμετοχές και 1 ασίστ, ενώ είναι διεθνής με την Ακτή Ελεφαντοστού. Πρώτη του συμμετοχή στην εθνική ήταν στις 22 Μαρτίου του 2022, ενώ συνολικά έχει 4 ματς με το εθνόσημο σε όλα ως αλλαγή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments