Global News

Die Zeit: Ο ΟΗΕ φοβάται για πάνω από 1 εκατ. Σουδανούς πρόσφυγες

Die Zeit: Ο ΟΗΕ φοβάται για πάνω από 1 εκατ. Σουδανούς πρόσφυγες

Πηγή Φωτογραφίας: International Committee of the Red Cross

Η διαμάχη για την εξουσία που μαίνεται στο Σουδάν μεταξύ του de facto αρχηγού του κράτους al-Burhan και του πρώην αναπληρωτή του Daglo αναγκάζει όλο και περισσότερους ανθρώπους να φύγουν. Τα Ηνωμένα Έθνη ανησυχούν πολύ.

Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) εκτιμά ότι πολύ περισσότεροι άνθρωποι θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο Σουδάν τους επόμενους μήνες. Μέχρι στιγμής, τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) είχαν δεχθεί περίπου ένα εκατομμύριο πρόσφυγες μέχρι τον Οκτώβριο. Ο Αναπληρωτής Ύπατος Αρμοστής για τους Πρόσφυγες, Ραούφ Μαζού, εξήγησε στη Γενεύη ότι αν κοιτάξετε την κατάσταση, ειδικά στην περιοχή κρίσης του Νταρφούρ, «θα πρέπει να λάβουμε περισσότερους από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες».

Μόνο στη γειτονική χώρα του Τσαντ, που συνορεύει με το Νταρφούρ, ο αριθμός των προσφύγων δεν αναμένεται πλέον να είναι 100.000, αλλά 245.000. Μαζού επισκεπτόταν τη δυτική περιοχή. Ο διπλωμάτης του ΟΗΕ επεσήμανε ότι 560.000 Σουδανοί έχουν ήδη καταφύγει σε γειτονικές χώρες. Εκτός από το Τσαντ, οι περισσότεροι από αυτούς κατέφυγαν στην Αίγυπτο, το Νότιο Σουδάν, την Αιθιοπία και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Επιπλέον, περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι φεύγουν από τη βία στο ίδιο το Σουδάν. Μερικές φορές δέχθηκαν επίθεση και ληστεύσεις από ληστές και πολιτοφυλακές, είπε ο Μάζου. Πολλοί από αυτούς είναι τραυματισμένοι, λιμοκτονούν και χρειάζονται επείγουσα ιατρική βοήθεια. Η περίοδος των βροχών έχει ξεκινήσει σε ορισμένες παραμεθόριες περιοχές, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την παροχή για τους ανθρώπους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, συνολικά 25 εκατομμύρια άνθρωποι στο Σουδάν εξαρτώνται από την ανθρωπιστική βοήθεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments