Οδηγός

ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ: Τελευταία ευκαιρία για επίδομα 400 ευρώ

ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ: Τελευταία ευκαιρία για επίδομα 400 ευρώ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Λίγες ημέρες απέμειναν για τους εργαζόμενους που ενδιαφέρονται να κάνουν αίτηση για το επίδομα 400 ευρώ που δίνει η ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) μέσω του προγράμματος «Πάω μπροστά».

Λίγες ημέρες απέμειναν για τους εργαζόμενους που ενδιαφέρονται να κάνουν αίτηση για το επίδομα 400 ευρώ που δίνει η ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) μέσω του προγράμματος «Πάω μπροστά». Η αίτηση γίνεται ξανά μέσω gov.gr, με τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet.

Δείτε τις προϋποθέσεις

  • Να είναι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα
  • Να έχουν ηλικία άνω των 18 ετών
  • Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης

Τελικοί δικαιούχοι θα είναι συνολικά 150.000 εργαζόμενοι, που όμως θα πρέπει να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 80 ωρών και κατόπιν συμμετέχουν σε εξετάσεις ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης. Τα μαθήματα δεν γίνονται δια ζώσης, αλλά εξ αποστάσεως, σε κάποιες θεματικές. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει, ωστόσο να βιαστούν καθώς η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα με το επίδομα των 400 ευρώ ολοκληρώνεται την προσεχή Δευτέρα, 3 Ιουλίου. 

Οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν ένα πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 80 ωρών και κατόπιν συμμετέχουν σε εξετάσεις ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης. Να σημειωθεί ότι σε κάποιες θεματικές τα μαθήματα δεν γίνονται δια ζώσης, αλλά εξ αποστάσεως.

Κάθε εργαζόμενος που ολοκληρώνει το πρόγραμμα της επιλογής του και συμμετέχει επιτυχώς στις εξετάσεις πιστοποίησης λαμβάνει εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης, δηλαδή συνολικά 400 ευρώ. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments