Global News

Le Monde: Το Ηνωμένο Βασίλειο είχε τον πιο καυτό Ιούνιο στην ιστορία του

Le Monde: Το Ηνωμένο Βασίλειο είχε τον πιο καυτό Ιούνιο στην ιστορία του

Πηγή Φωτογραφίας: eleftheros typos.gr

Ρεκόρ θερμοκρασίας ή ανησυχία για την παροχή νερού: το καλοκαίρι ξεκινά ζεστά στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο έσπασε τα ρεκόρ θερμοκρασίας τον Ιούνιο

Ρεκόρ θερμοκρασίας ή ανησυχία για την παροχή νερού: το καλοκαίρι ξεκινά ζεστά στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο έσπασε τα ρεκόρ θερμοκρασίας τον Ιούνιο, ανέφεραν οι βρετανικές μετεωρολογικές υπηρεσίες τη Δευτέρα 3 Ιουλίου. Το φαινόμενο είναι πιθανό να συμβεί περισσότερο με την υπερθέρμανση του πλανήτη, προειδοποίησε το Met Office.

Ο μήνας Ιούνιος ήταν επομένως ο θερμότερος που έχει καταγραφεί ως προς τη μέση, τη μέγιστη και την ελάχιστη θερμοκρασία. Η μέση θερμοκρασία έφτασε τους 15,8°C, 0,9°C υψηλότερη από το προηγούμενο υψηλό ρεκόρ των 14,9°C που παρατηρήθηκε τον Ιούνιο του 1940 και τον Ιούνιο του 1976, αναφέρει λεπτομερώς το Met Office.

Η χώρα γνώρισε αρκετές ζεστές μέρες γύρω στα μέσα Ιουνίου, οδηγώντας μάλιστα τις αρχές να επιβάλουν μειώσεις στη χρήση νερού στη νοτιοανατολική Αγγλία, ενώ η Σκωτία ανησυχούσε για τη στάθμη του νερού στα ποτάμια και τις λίμνες της. «Είναι επίσημα ο πιο ζεστός μήνας του Ιουνίου για το Ηνωμένο Βασίλειο, όσον αφορά τη μέση θερμοκρασία, καθώς και την ελάχιστη και μέγιστη θερμοκρασία», με υψηλό τους 32,2 βαθμούς Κελσίου, αναφέρει λεπτομερώς ο Mark McCarthy των Βρετανικών Μετεωρολογικών Υπηρεσιών σε Τύπο. ελευθέρωση.

“Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι η επιμονή της ζέστης για μεγάλο μέρος του μήνα, με θερμοκρασίες σε μεγάλο βαθμό γύρω στους 25°C, ακόμη και μερικές φορές λίγο πάνω από 30°C”, πρόσθεσε .

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments