Nέα της αγοράς

Τι πρέπει να προσέχουν στη διατροφή τους οι άνω των 40

Τι πρέπει να προσέχουν στη διατροφή τους οι άνω των 40

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

H απώλεια βάρους σε κάθε άνθρωπο είναι διαφορετική και μπορεί να αλλάξει καθώς αυξάνεται η ηλικία, ακόμα κι αν κάποιος ακολουθεί μια σταθερή ρουτίνα γυμναστικής και διατροφής.

H απώλεια βάρους σε κάθε άνθρωπο είναι διαφορετική και μπορεί να αλλάξει καθώς αυξάνεται η ηλικία, ακόμα κι αν κάποιος ακολουθεί μια σταθερή ρουτίνα γυμναστικής και διατροφής. Ειδικά μετά τα 40, είναι συχνό φαινόμενο, η απαλλαγή από τα παραπανίσια κιλά να γίνεται αρκετά πιο δύσκολη.

Στο ερώτημα γιατί συμβαίνει αυτό απαντά ο κ. Κάρολος Παπαλαζάρου Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Συνεργάτης του Metropolitan Hospital:

«Υπάρχουν μερικοί παράγοντες που συμβάλουν σε αυτή τη δυσκολία, όπως οι αλλαγές στο μεταβολισμό, στη σύσταση του σώματος αλλά και στις ορμόνες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στρατηγικές απώλειας βάρους που λειτουργούσαν παλαιοτέρα μπορεί να μην είναι πλέον αποτελεσματικές ή μπορεί να απαιτείται περισσότερος χρόνος για να επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι λόγοι

Ένας από τους λογούς είναι ότι μετά τα 40 αρχίζει να χάνεται η μυϊκή μάζα στο σώμα μας, μια διαδικασία που συμβάλλει στην επιβράδυνση του βασικού μεταβολισμού μας. Επίσης, η εμμηνόπαυση στις γυναίκες μπορεί να επιβραδύνει τον μεταβολισμό, που ακόμη και αν συμβαίνει κοντά στην ηλικία των 50, η μεταβατική περίοδος ακριβώς πριν (γνωστή και ως περιεμμηνόπαυση) μπορεί να ξεκινήσει από τα 40 και οι ορμονικές αλλαγές που φέρνει, μπορούν επίσης να κάνουν πιο δύσκολη την απώλεια βάρους.

Πέρα όμως από τις αλλαγές στη διαδικασία απώλειας βάρους, μετά τα 40 αλλάζουν και οι ανάγκες για μέταλλα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, τα οποία είναι απαραίτητα για να θωρακίσουμε την υγεία της καρδιάς, του εγκέφαλου των οστών και του δέρματος», επισημαίνει ο ειδικός, εξηγώντας ποια είναι αυτά τα στοιχεία και τι προσφέρει το κάθε ένα από αυτά στην υγεία μας.

– Βιταμίνη D και Ασβέστιο, που περιέχονται στα λιπαρά ψάρια, στα γαλακτοκομικά προϊόντα και στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης οστεοπόρωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments