Διεθνή

Νέο ρεκόρ παγκόσμιας μέσης θερμοκρασίας

Νέο ρεκόρ παγκόσμιας μέσης θερμοκρασίας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/Αρχείου

Στους 17,23 βαθμούς Κελσίου (63,01 Φαρενάιτ) έφτασε η παγκόσμια μέση  θερμοκρασία την Πέμπτη

Στους 17,23 βαθμούς Κελσίου (63,01 Φαρενάιτ) έφτασε η παγκόσμια μέση  θερμοκρασία την Πέμπτη· πρόκειται για την πιο ζεστή ημέρα που έχει καταγράψει ποτέ, σπάζοντας τα προηγούμενα υψηλά που είχαν σημειωθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη, καθώς η μέση παγκόσμια θερμοκρασία συνεχίζει να ανεβαίνει, σύμφωνα με στοιχεία από τα Εθνικά Κέντρα Περιβαλλοντικών Προβλέψεων των ΗΠΑ.

Το παραπάνω αναφέρει το Reuters, σύμφωνα με το οποίο το ρεκόρ έρχεται λίγες ημέρες μετά τους έντονους καύσωνες στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.

Την Πέμπτη, η Υπηρεσία Κλιματικής Αλλαγής Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε ότι ο Ιούνιος ήταν ο θερμότερος μήνας όλων των εποχών, καταρρίπτοντας με σημαντική διαφορά το προηγούμενο ρεκόρ Ιουνίου του 2019.

«Τέτοια ρεκόρ είναι η προβλέψιμη συνέπεια μιας βραχυπρόθεσμης ενίσχυσης της θερμοκρασίας από το Ελ Νίνιο που έρχεται να προστεθεί στη μακροπρόθεσμη τάση υπερθέρμανσης του πλανήτη λόγω των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από την ανθρωπότητα», δήλωσε στο Twitter ο Ρόμπερτ Ρόουντ, επικεφαλής επιστήμονας της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Berkeley Earth για την επιστήμη του κλίματος.

Το καιρικό πρότυπο Ελ Νίνιο εμφανίστηκε φέτος, φέρνοντας θερμές θερμοκρασίες στην επιφάνεια της θάλασσας στον ανατολικό και κεντρικό Ειρηνικό Ωκεανό.

Αφού το προηγούμενο ημερήσιο υψηλό από τον Αύγουστο του 2016 καταρρίφθηκε για πρώτη φορά τη Δευτέρα, αρκετοί επιστήμονες προέβλεψαν περισσότερες ημέρες ρεκόρ φέτος.

«Αναμένουμε πολλές ακόμη πιο ζεστές ημέρες στο μέλλον», δήλωσε ο διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου για την Κλιματική Αλλαγή και την Ανάπτυξη του Μπαγκλαντές, σε δήλωσή του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments