Πολιτική

Ν. Χριστοδουλίδης: Υπάρχει θετική ανταπόκριση στην προσπάθεια μας για το Κυπριακό

Ν. Χριστοδουλίδης: Υπάρχει θετική ανταπόκριση στην προσπάθεια μας για το Κυπριακό

Πηγή Φωτογραφίας: Hellas Journal

Με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Υπάρχει θετική ανταπόκριση στην προσπάθειά μας για το Κυπριακό και όλοι βλέπουν την προστιθέμενη αξία μέσα από τη δική  μας πρόταση, δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης. Πρόσθεσε ότι βλέπουμε εξελίξεις στη βάση της δικής μας πρωτοβουλίας και επανέλαβε ότι εκείνο που θέλουμε και εκείνο για το οποίο εμείς θα εργαστούμε μέχρι την τελευταία στιγμή, είναι να πετύχουμε το στόχο της επανέναρξης των συνομιλιών.

Προσερχόμενος σε εκδήλωση στο ΡΙΚ και ερωτηθείς σχετικά είπε ότι μίλησε και με τον Έλληνα Πρωθυπουργό ενόψει της μετάβασής του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και «έχουμε πολύ συγκεκριμένα μιλήσει για το πώς θα μεταφερθούν κάποια μηνύματα ειδικότερα στο περιθώριο της Συνόδου, όπου θα γίνουν συναντήσεις». «Παρόμοια μηνύματα και ανταλλαγή απόψεων υπήρξε και με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, που θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο. Ενημερώθηκα πριν λίγο από τον Υπουργό Εξωτερικών για τις μέχρι στιγμής επαφές και ο στόχος είναι ο συγχρονισμός αυτών των ενεργειών που θα οδηγήσουν σε ένα και μόνο αποτέλεσμα, που είναι ο στόχος μας, η επανέναρξη των συνομιλιών και η επίλυση του Κυπριακού», ανέφερε.

«Υπάρχει θετική ανταπόκριση στην προσπάθειά μας. Βλέπουν όλοι την προστιθέμενη αξία μέσα από τη δική  μας πρόταση, βλέπουμε εξελίξεις στη βάση της δικής μας πρωτοβουλίας, αλλά επαναλαμβάνω εκείνο που θέλουμε και για εκείνο που θα εργαστούμε μέχρι την τελευταία στιγμή, είναι να πετύχουμε το στόχο της επανέναρξης των συνομιλιών», ανέφερε. Σε ερώτηση αν θα αναμένεται παρουσία ΗΠΑ σε επίπεδο ηγεσίας στην επικείμενη τριμερή Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου υπό το πρίσμα του 3+1,  ανέφερε ότι εντός Ιουλίου θα αποδεχθεί στην Κύπρο και τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ και για τριμερή συνάντηση και για διμερείς επαφές.

Είπε ότι θα είναι μια διήμερη σύνοδος και ότι υπάρχουν ημερομηνίες, αλλά συνέστησε να αναμένουμε ακόμη λίγο για να τις δημοσιοποιήσουμε. «Και ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η παρουσία των ΗΠΑ που ο στόχος είναι να τη δούμε για πρώτη φορά επί δικής μας διακυβέρνησης στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών», ανέφερε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments