Ελλάδα

Νέα φωτιά στο Δαφνί – Καίει στο λόφο πάνω από το Ψυχιατρείο

Νέα φωτιά στο Δαφνί – Καίει στο λόφο πάνω από το Ψυχιατρείο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για νέα εστία φωτιάς στο Δαφνί

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για νέα εστία φωτιάς στο Δαφνί. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η φωτιά εντοπίζεται στο λόφο πάνω από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.

Στο σημείο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Προς Μάνδρα η κατεύθυνση της πυρκαγιάς

Αναζωπυρώθηκε το πύρινο μέτωπο στα Δερβενοχώρια, όπως όλα δείχνουν με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή ολικής εκκένωσης στους οικισμούς Αγία Σωτήρα, Παλαιοχώρι,  Πανόραμα και Πουρνάρια. Η φωτιά κινείται προς τα τα δυτικά και κατευθύνεται προς την Μάνδρα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Οι επιχειρήσεις αυτή τη στιγμή διεξάγονται στη δυτική πλευρά του μετώπου στα Δερβενοχώρια και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να μην περάσει στην παλαιά εθνική οδό Μάνδρας – Θήβας. Αυτή τη στιγμή, λίγο μετά τη 13:00, η φωτιά φαίνεται να έχει δυναμική και για αυτό ζητήθηκε η εκκένωση των παραπάνω οικισμών. Αυτή τη στγιμή επιχειρούν 6 εναέρια μέσα στην δυτική πλευρά του μετώπου, ενώ 7 μέσα επιχειρούν στην ανατολική πλευρά.

Παράλληλα, λίγο πριν τη 13:30 βγήκε νέο 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Νέα Ζωή της Μάνδρας προς Ελευσίνα.

Την ανησυχία του για την ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται η φωτιά εξαιτίας του ανέμου που επικρατεί στην περιοχή εκφράζει ο Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας Χρήστος Στάθης, που αυτή την στιγμή βρίσκεται στον οικισμό Πανόραμα που προληπτικά έχει ξεκινήσει και εκκενώνεται.

Όπως αναφέρει ο καπνός είναι τόσο πυκνός που δεν φαίνεται αν στην περιοχή επιχειρούν εναέρια μέσα:

«Μέχρι τα ξημερώματα στις 4 δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με την φωτιά εδώ στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας. Δυστυχώς όμως η έλλειψη εναέριων μέσων έφερε αρνητικά αποτελέσματα. Βρίσκομαι στον οικισμό Πανόραμα όπου δώσαμε προληπτικά την εκκένωση του και η φωτιά έρχεται με μεγάλη ταχύτητα. Εκκενώσαμε Πουρνάρι, Πανόραμα. Η φωτιά δεν κατευθύνεται προς Βίλια αν θα έχει πρόβλημα από την στιγμή που θα περάσει η φωτιά, θα είναι από την περιοχή της Μάνδρας την Νέα Ζωή. Δεν ξέρω που επιχειρούν τα εναέρια μέσα, εγώ εδώ που εκκενώσαμε έχω να δω αρκετή ώρα. Ίσως από τον καπνό να μην τα βλέπουμε. Ο κόσμος κατευθύνεται προς την Ελευσίνα».

Από την άλλη η κατάσταση στα Δερβενοχώρια δείχνει να είναι διαφορετική σύμφωνα με τον τον δήμαρχο Τανάγρας Βασίλη Περγάλια ο οποίος εξήγησε:

«Αυτή την στιγμή έχουμε κάποιες μικρο εστίες φωτιάς στα Δερβενοχώρια που δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθούν, καθώς έχει ξεκινήσει και ο άνεμος με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονος καπνός».

Ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, έκανε νωρίτερα  λόγο για μέτωπο που έχει λάβει διαστάσεις.

«Καταβάλουμε μεγάλες προσπάθειες να περιοριστεί» πρόσθεσε ο κ. Βαθρακογιάννης εξηγώντας ότι έχει γίνει προγραμματισμός για τα εναέρια μέσα «ώστε να γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού» μέχρι τη δύση του ηλίου που μπορούν να πετάνε τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που συμμετέχουν σε πυρόσβεση.

Οι επιχειρήσεις των επίγειων δυνάμεων εστιάζουν στην ανατολική και στη δυτική πλευρά της περιμέτρου της φωτιάς στα Δερβενοχώρια, καθώς εκεί υπάρχει πυκνό δάσος. Την ίδια ώρα οι εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν έχουν ενισχυθεί, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη δυσκολία λόγω της πυκνότητας του δάσους και του δύσβατου της περιοχής.

Λίγο πριν τις 11 διεκόπη η κυκλοφορία και στην Παλαία Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών.

Το πύρινο μέτωπο ξεκίνησε από σημείο μεταξύ των χωριών Πάνακτος και Πράσινο, καίγοντας το δάσος Παλαδώνη. Το δύσβατο του σημείου καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την προσέγγιση από τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, πολλαπλασιάζοντας την επικινδυνότητα για τα πληρώματα των μέσων που ρίχνονται στη μάχη της κατάσβεσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments