Διεθνή

Σιγκαπούρη: Εκτελέστηκε γυναίκα για πρώτη φορά έπειτα από 20 χρόνια για διακίνηση ναρκωτικών

Σιγκαπούρη: Εκτελέστηκε γυναίκα για πρώτη φορά έπειτα από 20 χρόνια για διακίνηση ναρκωτικών

Πηγή Φωτογραφίας: The Crime Report

Οι αρχές της Σιγκαπούρης απαγχόνισαν σήμερα Παρασκευή 45χρονη γυναίκα που είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών.

Οι αρχές της Σιγκαπούρης απαγχόνισαν σήμερα Παρασκευή 45χρονη γυναίκα που είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών.

Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που εκτελείται στην πόλη-κράτος της Ασίας έπειτα από σχεδόν είκοσι χρόνια.

«Η θανατική ποινή που είχε επιβληθεί στη Σαριντέουι Μπίντε Τζαμάνι εκτελέστηκε την 28η Ιουλίου 2023», ανέφερε η υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Στη Σιγκαπούρη ισχύουν κάποιοι από τους πιο σκληρούς νόμους κατά των ναρκωτικών στον κόσμο, οι οποίοι χαρακτηρίζονται στη χώρα ως «απαραίτητοι για την προστασία της κοινωνίας».

Η θανατική ποινή προβλέπεται ότι θα επιβάλλεται σε όποιον συλλαμβάνεται να διακινεί ποσότητες άνω των 500 γραμμαρίων κάνναβης ή 15 γραμμαρίων ηρωίνης.

Η κεντρική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών της Σιγκαπούρης (CNB) ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι στην περίπτωση της Σαριντέουι, η οποία είχε καταδικαστεί σε θάνατο στις 6 Ιουλίου του 2018, ακολουθήθηκε η «δέουσα διαδικασία» με βάση τον νόμο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο είχε απορρίψει την έφεση κατά της καταδίκης της στις 6 Οκτωβρίου πέρυσι. Αίτηση για προεδρική χάρη έπεσε στο κενό, ανέφεραν οι αρχές.

Δεύτερος απαγχονισμός Η εκτέλεσή της έρχεται μόλις δύο ημέρες έπειτα από άλλο απαγχονισμό την Τετάρτη, ποινή που επιβλήθηκε για διακίνηση 50 γραμμαρίων ηρωίνης το 2017.

Τον Απρίλιο, άλλος πολίτης είχε εκτελεστεί για διακίνηση 1 κιλού κάνναβης, την οποία δεν άγγιξε ποτέ. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι συντόνισε την πώλησή της μέσω κινητού τηλεφώνου.

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον επέκρινε και πάλι τη Σιγκαπούρη για τις εκτελέσεις, υποστηρίζοντας ότι η θανατική ποινή δεν λειτουργεί αποτρεπτικά για την καταπολέμηση του εγκλήματος.

«Οι μικροέμποροι ναρκωτικών χρειάζονται βοήθεια», έγραψε ο Μπράνσον στο Twitter την Πέμπτη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments