Αθλητισμός

Εμμονές Γιοβάνοβιτς, “ανυπόφορος” Παλάσιος

Εμμονές Γιοβάνοβιτς, “ανυπόφορος” Παλάσιος

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Απαγορευτικό να παίζουν μαζί Πέρεθ, Βιλένα, Τζούρισιτς! Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για την εμφάνιση του Τριφυλλιού που δεν ξέρει τι θέλει να παίξει, για τις αλλαγές που πρέπει να κάνει ο Σέρβος κόουτς αφού υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης, αλλά και τη μεγάλη διαφορά με την ΑΕΚ.

Παναθηναϊκός… επέστρεψε από χθες βράδυ σε ευρωπαϊκούς ομίλους, αλλά με μια προβληματική ποδοσφαιρική εικόνα – που ξεκινάει από τον… πάγκο του – σε όλους τους τομείς του, την οποία πάντως/όντως μπορεί να δουλέψει- βελτιώσει στην συνέχεια. Αρκεί να αλλάξουν κάποια πράγματα, με καταλυτικά ο κόουτς Γιοβάνοβιτς να γίνει πιο… open minded σε σχέση με κάποιους παίκτες του (και όχι μόνο), να υπάρχουν (πιο διακριτοί) ρόλοι μετά την ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ (εγώ πλέον δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θέλει να παίξει το τριφύλλι) και να αλλάξει η ένταση του παιχνιδιού του!!!

Η ουσία, λοιπόν, είναι μια και ο… Παναθηναϊκός, ξανά μετά από πολλά χρόνια, ευρωπαϊκή …γωνία, κι αυτό είναι αναμφισβήτητα επιτυχία! Το σημαντικότερο, αγόρασε χρόνο/ηρεμία, θα κερδίσει και πολλά χρήματα. Ένας αποκλεισμός – κάζο, από αυτή την ομάδα, έχοντας μάλιστα… προίκα το εκτός έδρας 3-1 του πρώτου αγώνα, θα ήταν μια τεράστια καταστροφή για το κλαμπ. Μεγαλύτερη κι από εκείνη που είχε πάθει η ΑΕΚ, όταν αποκλείστηκε από τους… Μοσταριανούς της Βελέζ!

Είναι αλήθεια πως αυτό που… διακυβευόταν χθες βράδυ αποδείχθηκε πως ζύγιζε τόνους για τους “πράσινους”. Πολύ απλά γιατί ο Παναθηναϊκός είχε να χάσει τα πάντα ενώ η Ντνίπρο απολύτως τίποτα! Φάνηκε μετά το 1-2, όταν κάποιοι έμοιαζαν να έχουν κάνει… κακά. Τους έσωσαν η κλάση των Μαντσίνι/Τζούρισιτς και ο “εκτελεστής” Σπόραρ με την φάση 2-2. Πάλι καλά γιατί η Ντνίπρο είχε ήδη σκοράρει τρεις φορές (στην… λεπτομέρεια της ακυρώθηκε το ένα) ενώ έκανε …πάρτι για μεγάλο διάστημα κτυπώντας/φορτώνοντας το παιχνίδι της από τον άξονα κι … ακουμπώντας συνέχεια στον σπουδαίο σέντερ φορ της (τον θέλει η Λάτσιο)!!

Από εκεί και πέρα, δεν ήταν εμφάνιση ευρωπαϊκού επιπέδου η χθεσινή για τον Παναθηναϊκό. Μπλοκαρισμένος από τον πολύ καλά διαβασμένο αυτή την φορά αντίπαλο. Με κάποιους παίκτες του ανέτοιμους κι άλλους εμφανώς ντεφορμέ (Παλάσιος, Κώτσιρα, Μπερνάρ) -κλασικές εμμονές Γιοβάνοβιτς. Και με μεσαία γραμμή – τους Πέρεθ/Βιλένα/Τζούρισιτς – από τους οποίους οι δύο (2) δεν έμπαιναν στα μαρκαρίσματα και ο άλλος είναι αργός, ο Παναθηναϊκός μου επιβεβαίωσε πως έχει πρόβλημα στις μεταβάσεις, στις εντάσεις ΚΑΙ γιατί δεν μπορεί να πετάξει έξω την Μαρσέιγ, στον επόμενο γύρο των προκριματικών. Τουλάχιστον ας είμαστε ειλικρινείς…

Στα δικά μου μάτια δεν γίνεται, είναι απαγορευτικό σε … κανονικά ματς, υψηλής έντασης και δυσκολίας, να παίξεις με 3άδα στα χαφ τους Ρούμπεν Πέρεθ, Βιλένα, Τζούρισιτς που γίνονται 4άδα με την προσθήκη του… Μπερνάρ. Αντιλαμβάνομαι πως μιλάμε για 4 συμβόλαια που κοστίζουν plus 6.000.000 (χωρίς τους φόρους), για δυο πανάκριβες μεταγραφές και ότι όντως προσθεσε δυο παίκτες (Βιλένα & Τζούρισιτς) που αναβαθμίζουν ποιοτικά/ δημιουργικά ρόστερ και ομάδα, αλλά που θα κάνουν την διαφορά στην Super League και σε κλειστά ματς, όχι σε ευρωπαικά! Να το θέσω διαφορετικά: ο Παναθηναϊκός αυτό το καλοκαίρι ενισχύθηκε, είναι βελτιωμένος ως ρόστερ αλλά για το ελληνικό πρωτάθλημα!!!

Όπως έγραψα και στο πρόλογο μου, ο Παναθηναϊκός σαφώς και έχει μεγάλα περιθώρια εξέλιξης, μπορεί να φτιάξει προσεχώς. Αρκεί να γίνει η σωστή ανάγνωση κι από τον προπονητή του κι από τους διοικούντες, τόσο σε σχέση με την δομή του στο παιχνίδι, όσο και με τις υπόλοιπες μεταγραφές που θα γίνουν…Όλο αυτό εξαρτάται κατά 50% από τον Γιοβάνοβιτς και κατά 50% από τους υπόλοιπους μέσα στον Οργανισμό. Αυτό είναι το σημείο κλειδί, η λεπτή ισορροπία που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την παρουσία/πορεία του φετινού Παναθηναϊκού. Πολύ απλά θα το θέσω: στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να συμφωνήσουν όλοι μεταξύ τους και να βρεθούν ΟΙ ΡΟΛΟΙ. Σε όλα τα επίπεδα.

Θέλω να σταθώ κι ατομικά σε κάποιους παίκτες…

Πηγή: sportdog.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments