Αθλητισμός

Ρεσιτάλ στο… σπίτι του Ντόντσιτς για την Εθνική

Ρεσιτάλ στο… σπίτι του Ντόντσιτς για την Εθνική

Πηγή Φωτογραφίας: eurohoops.net

Εξαιρετική και άκρως ενθαρρυντική πρεμιέρα έκανε η Ελλάδα στα φιλικά, η οποία με πολυφωνία στην επίθεση επικράτησε 98-91 της Σλοβενίας μέσα στο «σπίτι» του Λούκα Ντόντσιτς

Ιδανική πρεμιέρα για την Ελλάδα στα φιλικά! Η Εθνική ομάδα είχε πολλούς πρωταγωνιστές και απέναντι στον εξαιρετικό αλλά… μόνο Λούκα Ντόντσιτς, επικράτησε 98-91 της Σλοβενίας!

Κορυφαίος ο Κώστας Παπανικολάου με 19 πόντους και 6/6 τρίποντα, ενώ εξαιρετικό ντεμπούτο του -καθοριστικού στα τελευταία λεπτά- Τόμας Γουόκαπ με 17 πόντους, ο οποίος είχε ακόμη 6 ασίστ και κανένα λάθος!

Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Ντίνο Μήτογλου, ο οποίος αγωνίστηκε έπειτα από 490 μέρες, έχοντας 13 πόντους, ενώ άλλους τόσους πρόσθεσε ο Μιχάλης Λούντζης, μοιράζοντας και 7 ασίστ. Τρομερή ενέργεια από τον Θανάση Αντετοκούνμπο, ο οποίος είχε και 14 πόντους.

Από τους Σλοβένους, στο πρώτο του παιχνίδι ως αρχηγός τους ο Ντόντσιτς έκανε τριπλ-νταμπλ με 21π., 10 ριμπάουντ και 14 ασίστ.

Το ματς Με τους Παπαγιάννη, Μήτογλου, Παπανικολάου, Λαρεντζάκη και Γουόκαπ ξεκίνησε η Ελλάδα. Οι πρώτες επιθέσεις της Εθνικής ήταν αργές, αλλά με τους ορεξάτους Παπαγιάννη και Μήτογλου ήταν κοντά (11-8), στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Ιτούδη έκαναν απανωτά λάθη και δίνοντας… χώρο στον Ντόντσιτς, οι γηπεδούχοι ξέφυγαν στο +11 (21-10), στο 6’. Στα τελευταία λεπτά, το ματς απέκτησε έναν ξέφρενο ρυθμό. Εκμεταλλευόμενη την απόσυρση του σταρ των Μάβερικς στον πάγκο και με τους Μποχωρίδη και Λούντζη επιθετικά, η Εθνική κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά στο τέλος της πρώτης περιόδου (29-22).

Με σερί καλές άμυνες στην αρχή του δεύτερου δεκάλεπτου και τρέχοντας στο ανοικτό γήπεδο, η Ελλάδα πλησίασε ακόμη περισσότερο (31-28), στο πρώτο δίλεπτο. Εκεί, επέστρεψε ο Ντόντσιτς στο παρκέ και με ένα ξέσπασμα οι Σλοβένοι πήγαν ξανά στο +10 (41-31), στο 15’. Η απάντηση της Εθνικής ήταν άμεση, καθώς με ενέργεια στην άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση, έκανε σερί 9-0 και μείωσε στον πόντο (41-40), μέχρι το 17’. Στον εναπομείναντα χρόνο, οι Ντόντσιτς και Τσάντσαρ αντέδρασαν για τους γηπεδούχους και έτσι το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με σκορ 49-43.

Εξαιρετική αρχή από την Εθνική στο δεύτερο μέρος, καθώς με σωστή κυκλοφορία και τρίποντα των Παπανικολάου και Γουόκαπ έκανε σερί 9-0 και πέρασε μπροστά (49-52). Η Σλοβενία έβγαλε αντίδραση με τον Ντόντσιτς, αλλά ο… ασταμάτητος έξω από τα 6,75μ. Παπανικολάου διατηρούσε την Ελλάδα μπροστά (58-60), μέχρι το 25’. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με επιμέρους σκορ 7-2 (58-62), με τον Θανάση να έρχεται με ενέργεια από το παρκέ και προσφέροντας αμυντικά να σπρώχνει την Εθνική στο ανοικτό γήπεδο και το νέο προσπέρασμα (65-58), στο 27’. Την ίδια πολύ καλή εικόνα διατήρησαν οι παίκτες του Ιτούδη, κλείνοντας την τρίτη περίοδο μπροστά (71-73).

Οι Μήτογλου και Λούντζης διατηρούσαν το προβάδισμα της Εθνικής (77-78), στην αρχή της τέταρτης περιόδου, αλλά ακολούθησαν σερί λάθη που έδωσαν την ευκαιρία στον Πρέπελιτς να βάλει τη Σλοβενία μπροστά (82-78), στο 33’. Η απάντηση της Ελλάδας ήρθε με άμυνες και καλή κυκλοφορία στην επίθεση, που της έδωσε ξανά το προβάδισμα (86-87), στο 36’. Το τρίποντο του Ντόντσιτς «ξεκόλλησε» προσωρινά τους Σλοβένους, με τους παίκτες του Ιτούδη να αντιδρούν εκ νέου με τρομερές άμυνες και με τον Γουόκαπ να παίρνει «φωτιά» στα τελευταία λεπτά η Ελλάδα πήγε +8 (90-98) και πήρε τη νίκη με το τελικό 98-91.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments