Πολιτική

Μπακογιάννης, Ζαχαριάδης και Δούκας στη «μάχη» της Αθήνας

Μπακογιάννης, Ζαχαριάδης και Δούκας στη «μάχη» της Αθήνας

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ- Mononews

Την ώρα που ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κατέληγαν και επισήμως στα πρόσωπα που θα υποστηρίξουν για τον Δήμο της Αθήνας, ο Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωνε τη μεταγραφή στον συνδυασμό του, του Γιώργου Βουλγαράκη.

Την ίδια ημέρα και με διαφορά λίγων ωρών έμαθε ο νυν Δήμαρχος της πόλης των Αθηνών τους βασικούς του αντιπάλους ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου. Όλοι οι συνυποψήφιοι για τον δημαρχιακό θώκο της πρωτεύουσας μπαίνουν στην αφετηρία για την αναμέτρηση της 8ης Οκτωβρίου, σε μια εκλογική διαδικασία όπου θα εφαρμοστούν σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τις αντίστοιχες εκλογές του 2019. Σύμφωνα με τη σχετική κοινοποίηση που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, η πενταετής θητεία των αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης θα επανέλθει από το 2014 έως το 2019, έτσι ώστε οι νέοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες να αναλάβουν καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2024 και να παραμείνουν στη θέση τους έως τις 31 Δεκεμβρίου 2028.

Επιπλέον, ο νικητής συνδυασμός στις δημοτικές εκλογές θα είναι ο συνδυασμός που θα λάβει τουλάχιστον το 43% (43% + 1 ψήφος) των έγκυρων ψήφων στον πρώτο γύρο, και τέλος, για πρώτη φορά στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, οι συνδυασμοί θα μπορούν να υποβάλλουν τις υποψηφιότητές τους ηλεκτρονικά, όπως έκαναν τα πολιτικά κόμματα στις πρόσφατες εθνικές εκλογές που διεξήχθησαν τον Μάιο και τον Ιούνιο, μέσω μιας ηλεκτρονικής πύλης υποβολής υποψηφιοτήτων Οι υποψήφιοι θα ενημερώνονται για την υποψηφιότητά τους ηλεκτρονικά μέσω της «ηλεκτρονικής πύλης δήλωσης υποψηφιοτήτων».

Την ώρα που ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κατέληγαν και επισήμως στα πρόσωπα που θα υποστηρίξουν για τον Δήμο της Αθήνας, ο Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωνε τη μεταγραφή στον συνδυασμό του, του Γιώργου Βουλγαράκη. Ο ίδιος μάλιστα μέσω ανάρτησής του στο Facebook γνωστοποίησε την πρόθεσή του να συμπορευθεί με τον Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο Αθηναίων. Η δημοτική παράταξη «Αθήνα και πάλι Αθήνα», επικεφαλής της οποίας είναι ο πρώην Υπουργός και νυν δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Βουλγαράκης, εντάσσεται στο κεντρικό ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» και ο ίδιος θα είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Την ίδια στιγμή, στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην βουλευτής Κώστας Ζαχαριάδης έλαβε τελικά το χρίσμα μετά από μια διαδικασία θρίλερ, κατά την οποία τα μέλη του κόμματος συνέχισαν να ψηφίζουν μέχρι να καταλήξουν στον υποψήφιο του κόμματος για την Αθήνα. Έγινε ψηφοφορία: είτε υπέρ είτε κατά της υποψηφιότητας του μπασκετμπολίστα Νίκου Παπά. Την προηγούμενη ημέρα είχε συναντηθεί με την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και είχε εκφράσει την πρόθεσή του να κατέβει ως ο υποψήφιος του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς. Πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για την τελική εκλογή του Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος κέρδισε με δύο ψήφους διαφορά από τον Νίκο Φίλη (17 υπέρ, 15 κατά), τους γραμματείς του κόμματος Σβίγκου και Βασιλειάδη, Όλγα Γεροβασίλη και Γιάννη Ραγκούση, υπέρ ψήφισαν επίσης η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος και η υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος Έφη Αχτσιόγλου.

Ο Χάρης Δούκας, καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, επελέγη να στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές για το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας εκ μέρους του διδύμου "Αθήνα Τώρα. Στη διακήρυξη που δημοσιεύτηκε τονίζεται, μεταξύ άλλων, η ανάγκη να γίνει η Αθήνα μια πράσινη πόλη, ενώ επισημαίνεται επίσης η υποστήριξη 70 σημαντικών προσωπικοτήτων από τον πολιτικό, επιστημονικό, καλλιτεχνικό και οικολογικό χώρο. Ο Χάρης Δούκας είναι καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενώ στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του απευθύνεται στους Αθηναίους πολίτες υποσχόμενος ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την ουσιαστική επανεκκίνηση της Αθήνας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments