Διεθνή

Ισημερινός – Βίντεο σοκ: Η στιγμή της δολοφονίας του υποψήφιου προέδρου Φ. Βιγιαβισένσιο

Ισημερινός – Βίντεο σοκ: Η στιγμή της δολοφονίας του υποψήφιου προέδρου Φ. Βιγιαβισένσιο
Ισημερινός: Έχει παγώσει η χώρα

Σοκ επικρατεί στον Ισημερινό, καθώς δολοφονήθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος Φερνάντο Βιγιαβισένσιο. Ο 59χρονος πολιτικός, πυροβολήθηκε στο κεφάλι το βράδυ της Τετάρτης ενώ έμπαινε στο αυτοκίνητό του μετά από προεκλογική συγκέντρωση στην πρωτεύουσα Κίτο.

Ο Βιγιαβισένσιο, μέλος της Εθνοσυνέλευσης του Ισημερινού πριν από τη διάλυσή της τον Μάιο, ήταν ένας από τους βασικούς υποψηφίους για τις εκλογές της 20ης Αυγούστου. Μάρτυρες είπαν ότι πυροβολήθηκε τρεις φορές. Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 60 ημέρες κηρύχθηκε στον Ισημερινό μετά τη δολοφονία, ενώ η ημερομηνία των εκλογών παραμένει η 20η Αυγούστου.

Ο δεξιός πολιτικός και πρώην δημοσιογράφος ήταν ο πιο σκληρός απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα που μαστίζει το λατινοαμερικανικό έθνος.

Ένας ύποπτος σκοτώθηκε σε διασταυρούμενα πυρά από τις υπηρεσίες ασφαλείας, ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας της χώρας, προσθέτοντας ότι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν – ανάμεσά τους μια γυναίκα υποψήφια για τη Βουλή και δύο αστυνομικοί.

Ο σημερινός πρόεδρος Γκιγιέρμο Λάσο υποσχέθηκε ότι «το έγκλημα δεν θα μείνει ατιμώρητο». «Είμαι αγανακτισμένος και σοκαρισμένος εξαιτίας της δολοφονίας του υποψηφίου για την προεδρία Φερνάντο Βιγιαβισένσιο», τόνισε ο πρόεδρος Λάσο μέσω X (του πρώην Twitter). «Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως το έγκλημα αυτό δεν θα μείνει ατιμώρητο», συνέχισε.

«Το οργανωμένο έγκλημα το παρατράβηξε, όμως θα αντιμετωπίσει το πλήρες βάρος του νόμου», υποσχέθηκε.

Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο δολοφονηθείς κατατασσόταν στη δεύτερη θέση ως προς τις προθέσεις ψήφου, συγκέντρωνε από 7,5 ως 13%, πίσω από τη δικηγόρο Λουίσα Γκονσάλες, την υποψήφια της παράταξης του σοσιαλιστή πρώην προέδρου Ραφαέλ Κορέα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments