Αθλητισμός

Παναθηναϊκός, σκέτη ανατριχίλα!

Παναθηναϊκός, σκέτη ανατριχίλα!

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την μεγαλειώδη εμφάνιση και τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μαρσέιγ, που θύμισε στον κόσμο του κάτι από παλιά.

Τέτοια νίκη στην Ευρώπη είχε να την ζήσει ο κόσμος του Παναθηναϊκού πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα 13 χρόνια. Το 2010 είχε νικήσει την Ρόμα. Το 2023 νίκησε την Μαρσέιγ. Τότε ήταν ο Παναθηναϊκός της πολυμετοχικότητας μία ομάδα, που ήταν γεμάτη αστέρια. Τώρα είναι μία ομάδα που έχει ένα μεγάλο αστέρι στον πάγκο τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που παρουσίασε μία ομάδα που χάρηκε όλη η Ελλάδα, που την είδε.

Η Μαρσέιγ είναι μία ομάδα με 300 εκ. ευρώ μπάτζετ, είναι ομάδα επιπέδου τσάμπιονς λιγκ και ο Παναθηναϊκός δεν την άφησε να πάρει ανάσα την Τετάρτη το βράδυ. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έπαιξε ένα ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, κινδύνευσε μόνο μία φορά από κεφαλιά του Ομπαμεγιάνγκ και εκτός από το γκολ, που πέτυχε είχε άλλες δύο-τρεις ευκαιρίες να πάρει τη νίκη με μεγαλύτερο σκορ.

Το 63-37 κατοχή στο τέλος τα λέει όλα. Η Μαρσέιγ δεν πήρε ανάσα, ήταν συνέχεια πίσω από την μπάλα, ηθελημένα όταν έμεινε με δέκα παίκτες από το 65 και επειδή δεν μπορούσε απέναντι σε αυτό τον Παναθηναϊκό στο υπόλοιπο διάστημα.

Ο Γιοβάνοβιτς έδωσε ρεσιτάλ τακτικής και διαχείρησης και οι αλλαγές του έβαλαν ένα γκολ βγαλμένο από το play station. Ο Μπερνάρ βρήκε τον Κλέινχεισλερ, αυτός βρήκε τον Ιωαννίδη, αυτός έδωσε ωραία πάσα στον Μπερνάρ, που με κοντινό πλασέ έδωσε μία πολύ μεγάλη νίκη στην ομάδα του, αλλά το γκολ δεν το πανηγύρισε σεβόμενος την μνήμη του Μιχάλη.

Ηταν μία μαγική βραδιά, που μας θύμισε τον διαχρονικό πρέσβη της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ανεξάρτητα αν η ομάδα πάρει την πρόκριση -θα είναι πολύ δύσκολη η ρεβάνς-την Τετάρτη το βράδυ ο Παναθηναϊκός έστειλε μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, ότι επιστρέφει στην Ευρώπη, όπως τον θέλει ο κόσμος του και υπόσχεται μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές στο ΟΑΚΑ, που θα αγωνιστεί από εδώ και πέρα.

Το μυστικό της νίκης ήταν η τακτική, η απόλυτη συγκέντρωση, τα χαφ που με τον Ρούμπεν, τον Βιλένα και τον Τζούρισιτς κυριάρχησαν, το παιχνίδι καριέρας του Βαγιαννίδη από δεξιά, ο απροσπέλαστος Γεντβάι στην άμυνα και το συνεχόμενο πρέσινγκ, που δεν άφησε την Μαρσέιγ να πάρει ανάσα.

Ο κόσμος πήγε μουδιασμένος στο γήπεδο με όλα τα τραγικά, που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες, αλλά ανατρίχιασε στην διάρκεια του αγώνα βλέποντας έναν Παναθηναϊκό από τα παλιά καλά χρόνια. Το έχω γράψει θα το ξαναγράψω. Τα καλύτερα έρχονται… Πίστη στην ομάδα, στους παίκτες και στον προπονητή και πίστη ακόμα μεγαλύτερη μετά από άσχημα αποτελέσματα, όχι κράξιμο και χυδαίοι χαρακτηρισμοί.
Πηγή: panathinaikos24.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments