Διεθνή

Τούρκος Υπουργός Άμυνας: «Εισήλθαμε σε θετική περίοδο με την Ελλάδα»

Τούρκος Υπουργός Άμυνας: «Εισήλθαμε σε θετική περίοδο με την Ελλάδα»

Πηγή Φωτογραφίας: EPA/ALI BALIKCI

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι θα επισκεφτεί τις σεισμόπληκτες περιοχές της γείτονος

Χαρακτηρισμούς όπως «εγκάρδια», «φιλική» και «καλή» προσέδωσε στη συνάντηση που είχε με τον Νίκο Δένδια στο Βίλνιους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber και την εφημερίδα «Sabah», ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι «εισήλθαμε σε μια θετική περίοδο με την Ελλάδα μετά τις συναντήσεις του προέδρου μας. Καταβάλλουμε κάθ ε προσπάθεια για τη συνέχισή της».

«Το δείχνουν και οι ίδιοι (σημ. η Ελλάδα), συνέχισε, αναφέροντας τη βοήθεια της Ελλάδας στους σεισμούς και στη συνέχεια οι θετικές ενέργειες της Τουρκίας στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και τις πυρκαγιές.

«Ο Έλληνας ΥΕΘΑ έχει εκφράσει την επιθυμία του να επισκεφθεί τη σεισμόπληκτη περιοχή. Μπορούμε να επισκεφθούμε τη σεισμόπληκτη περιοχή μαζί του μετά τον Αύγουστο». Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το απόγευμα του Σαββάτου η ΕΡΤ, ανέφερε μάλιστα ότι στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης «οι δύο πλευρές είναι θετικές στην έναρξη κάποιων δραστηριοτήτων, όπως αθλητικές δραστηριότητες μεταξύ των Στρατιωτικών Σχολών. Μπορούμε να αρχίσουμε να το υλοποιούμε αυτό το 2024».

Για το θέμα της Λιβύης και το παράνομο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο, ο Γιασάρ Γκιουλέρ υποστήριξε πάντως πως «παρ’ όλο που ορισμένοι στη Λιβύη αντιτάχθηκαν αρχικά στη συμφωνία για τη θαλάσσια δικαιοδοσία, στην πραγματικότητα προσέφερε στη Λιβύη ένα μεγάλο πλεονέκτημα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments