Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Ραμασουάμι «απειλεί» Τραμπ και Ντε Σάντις

ΗΠΑ: Ο Ραμασουάμι «απειλεί» Τραμπ και Ντε Σάντις

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο

Το ανερχόμενο στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων διεκδικεί δυναμικά τη δεύτερη θέση, μπροστά από τον Ντε Σάντις.

Δύο νέες δημοσκοπήσεις των προκριματικών για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα έφεραν τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στην πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά.

Αλλά αυτό που εντυπωσίασε στο ένα εκ των γκάλοπ ήταν ότι δεύτερος δεν ήταν ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις, αλλά ο Βιβέκ Ραμασουάμι – ένα πρόσωπο το οποίο μάλλον συστήνεται ως η «έκπληξη» στην πορεία προς τις εσωκομματικές κάλπες του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Συνολικά, οι μέσοι όροι των δημοσκοπήσεων τοποθετούν τον ινδικής καταγωγής επιχειρηματία στην τρίτη θέση. Στον μέσο όρο των δημοσκοπήσεων της Real Clear Politics, ο Ραμασουάμι βρίσκεται στο 6,1%, πίσω μόνο από τον Τραμπ (54,2%) και τον ΝτεΣάντις (15,1%), αλλά μπροστά από τον Μάικ Πένς (5,2%), τη Νίκι Χέιλι (3,4%), τον Τιμ Σκοτ (2,8%) και τον Κρις Κρίστι (2,6%). Ο μέσος όρος δημοσκοπήσεων του FiveThirtyEight δείχνει τον Ραμασουάμι ακόμη ψηλότερα, στο 7,5%.

Η δημοσκοπική ισχύς του Ραμασουάμι προέρχεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσω του Διαδικτύου, σύμφωνα με ανάλυση του POLITICO. Σε διαδικτυακές έρευνες του περασμένου μήνα, ο Ραμασουάμι λάμβανε κατά μέσο όρο 7,8%, τρίτος δηλαδή πίσω από τους Τραμπ και ΝτεΣάντις

Σε δημοσκοπήσεις κυρίως μέσω τηλεφώνου, όμως, ο Ραμασουάμι, βρίσκεται στην έβδομη θέση, με ποσοστό μόλις 2,6%.

Ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και συγγραφέας του βιβλίου Woke Inc. Ραμασουάμι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις 21 Φεβρουαρίου σε μια εμφάνιση στο Fox News, μέσα από ένα βίντεο στο οποίο παρουσίαζε τις πολιτικές του θέσεις.

Ο 37χρονος, γεννημένος στο Οχάιο, σπούδασε στο Χάρβαρντ και στο Γέιλ, πριν κερδίσει εκατομμύρια δολάρια μέσα από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στον τομέα της Βιοτεχνολογίας.

Έχει διακηρύξει δημόσια την αντίθεσή του στις τάσεις «αφύπνισης» (woke) του επιχειρηματικού κόσμου σε θέματα που αφορούν τον ρατσισμό και την κλιματική αλλαγή, υποστηρίζοντας πως τέτοιες στρατηγικές πλήττουν την Αμερική. Οσον αφορά το διεθνές στίγμα των ΗΠΑ, ο Ραμασουάμι έχει ξεκάθαρη θέση υπέρ της μείωσης της οικονομικής εξάρτησης από την Κίνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments