Αθλητισμός

Πρωταθλητές Ευρώπης στο πόλο οι Έφηβοι

Πρωταθλητές Ευρώπης στο πόλο οι Έφηβοι

Πηγή Φωτογραφίας: ieidiseis.gr

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Επικράτησαν με 9 - 8 της Σερβίας.

Το ελληνικό πόλο  συνεχίζει την συλλογή μεταλλίων και αυτή τη φορά οι έφηβοι έφεραν το χρυσό!

Στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Τουρκία, κέρδισαν την Σερβία με 9-8 και αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης! Το παιχνίδι φαινόταν πως θα εξελιχθεί σε θρίαμβο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που έφτασε να έχει προβάδισμα με 6-1 και 9-5, ωστόσο οι Σέρβοι με δύο σερί μέσα σε λίγα λεπτά, έβαλαν… φωτιά στο ματς. Ωστόσο οι Σέρβοι αστόχησαν στο τελευταίο σουτ και η εθνική μας πήρε το χρυσό.

Οι Σέρβοι άνοιξαν το σκορ με τον Γκλάντοβιτς, όμως μετά την ισοφάριση του Λυκούδη, η ελληνική επίθεση πήρε μπρος… Εκλεισε το οκτάλεπτο με 3-1 και έφτασε στο 4-1 με τον Λυκούδη και πάλι, με εκτέλεση πέναλτι. Οι Σέρβοι δεν μπορούσαν να βρουν γκολ απέναντι σε μία πολύ πιεστική ελληνική άμυνα, με τον Λασκαρίδη να φτάνει το σκορ στο 5-1 από την περιφέρεια.

Τα ελληνικά μπλοκ κράτησαν «άσφαιρους» τους Σέρβους, με το πρώτο μισό του τελικού να εξελίσσεται σε θρίαμβο για την γαλανόλευκη (6-1).

Οι Σέρβοι μετά από 15 λεπτά χωρίς γκολ, κατάφεραν να μειώσουν με τον Νοβάκοβιτς και με ένα σερί 3-0, μείωσαν σε 6-4, μέσα σε μόλις δύο λεπτά. Οι διαιτητές άφησαν ορισμένα μαρκαρίσματα πάνω στον φουνταριστό της εθνικής, ωστόσο ο Καρατζάς σταμάτησε το σερί των Σέρβων. Το οκτάλεπτο τελείωσε με προηγούμενη την ελληνική ομάδα με 7-5 και το βάρος πλέον έπεφτε στην άμυνα.

Ο Ζερβουδάκης πήγε το σκορ στο 8-5 στα 06:14 και ο Καπράγκος στο 9-5 στα 03:47, αλλά οι Σέρβοι με δύο γρήγορα γκολ μείωσαν σε 9-7 στα 2:29 πριν το τέλος του αγώνα, βάζοντας και πάλι στην… πρίζα την ελληνική ομάδα. Ενα σοβαρό λάθος στο 1:10 πριν το τέλος, έφερε το 9-8 για τους Σέρβους με τον Μπόσκοβιτς, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να έχει μία επιπλέον επίθεση στο ματς και να χρειάζεται ουσιαστικά μία καλή άμυνα. Οι Σέρβοι πίεψαν ψηλά, πήρε την τελευταία της επίθεση, αλλά αστόχησε απελπιστικά και η Ελλάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

ΕΛΛΑΔΑ – ΣΕΡΒΙΑ 9-8

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-0, 1-4, 2-3

ΕΛΛΑΔΑ: Μαυριόπουλος, Λυκούδης 2, Κόκκινος 1, Καρατζάς 2, Καπράγκος 1, Λασκαρίδης 2, Ζερβουδάκης 1, Χωματάς, Μητράκης, Σιαμάς, Μπελέσης, Μαραγκουδάκης, Κρατημένος.

ΣΕΡΒΙΑ: Ντίμκοβιτς, Μποντιρόγκα, Νοβάκοβιτς 1, Ισίτοβιτς, Σπάσοβιτς, Γκλάντοβιτς 3, Λάζιτς, Κόζιτς, Αντάμοβιτς 2, Μπόσκοβιτς 1, Κρίστιτς 1, Ντίμιτς, Σάβιτς.

Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Ισπανία που κέρδισε με 14-8 την Ιταλία στον μικρό τελικό νωρίτερα.

Μανώλης Σταυρουλάκης
Μανώλης Σταυρουλάκης

Ο Μανώλης Σταυρουλάκης γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα, με καταγωγή από τον Νομό Χανίων. Είναι απόφοιτος του Πρότυπου Κλασικού Λυκείου της Σχολής Αναβρύτων Κηφισιάς και πτυχιούχος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας. Πραγματοποίησε, ως αριστούχος υπότροφος, μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επιστήμη και, εν συνεχεία, αναγορεύθηκε ομόφωνα αριστούχος Διδάκτωρ της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει πραγματοποιήσει Μεταδιδακτορική Έρευνα (PostDoc) στις Διεθνείς Σχέσεις και την Πολιτική Επιστήμη, με έμφαση στην Πολιτική Θεωρία. Έχει διδάξει, ως εντεταλμένος καθηγητής του Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord, Πολιτειολογία και Διεθνείς σχέσεις. Διδάσκει Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Μελέτες του έχουν φιλοξενηθεί σε επιστημονικές επιθεωρήσεις και έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικά έντυπα. Τα ενδιαφέροντά του εστιάζουν στην ελληνική πολιτική ζωή, την πολιτική θεωρία και τις διεθνείς σχέσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο