Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε με ασφάλεια η δια θαλάσσης μεταφορά των ασθενών από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Ολοκληρώθηκε με ασφάλεια η δια θαλάσσης μεταφορά των ασθενών από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΤΟΥ ΠΛΩΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ "ΚΟΡΑΗΣ" ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)

Τον συντονισμό είχε αναλάβει ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος - Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στην Καβάλα.

Τον συντονισμό είχε αναλάβει ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος – Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στην Καβάλα.

Με απόλυτη ασφάλεια μεταφέρθηκαν λίγο πριν από τις τέσσερις το απόγευμα στο επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας με το επιβατικό πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» οι ασθενείς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης που εκκενώθηκε προληπτικά λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς στον Έβρο.

Η επιχείρηση που συντονίστηκε από το ΕΚΑΒ, τον στρατό, τις διασωστικές ομάδες, την τροχαία και τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλα επέτρεψε την άμεση και απρόσκοπτη μεταφορά όλων των ασθενών από το λιμάνι στο νοσοκομείο χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση.

Ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος που είχε αφιχθεί από νωρίς στο επιβατικό πλοίο και ανέμενε τους ασθενείς επέβλεψε την όλη επιχείρηση. Σε δηλώσεις του τόνισε πως η άφιξη των ασθενών στο νοσοκομείο της Καβάλας είναι η τελευταία φάση μιας απόλυτα πετυχημένης επιχείρησης που ολοκληρώθηκε με αξιοπιστία και ακρίβεια.

«Κινητοποιήθηκαμε από χθες το βράδυ», υπογράμμισε ο υφυπουργός, «όταν άρχισε να  επιδεινώνεται η κατάσταση στην ατμόσφαιρα. Αρχικά μεταφέραμε τους ασθενείς στα νοσοκομεία Κομοτηνής και Ξάνθης. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης από τους ασθενείς που ήδη μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ στο πλοίο μετακινήσαμε 25 ασθενείς οδικώς με τα ασθενοφόρα γιατί έπρεπε να είχαν επάρκεια οξυγόνου. Τους υπόλοιπους 26 τους μεταφέραμε με το πλοίο ώστε να συνεχίσουν τη νοσηλεία τους στην Καβάλα».
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments